Експерти розповіли, як врятувати мобільний телефон, що впав у воду

    463

    Коли у вас є мобільний телефон, ви ніколи не застраховані від неприємних сюрпризів, як, наприклад, упустити гаджет у воду або пролити на нього якусь рідину. Якщо така ситуація сталася, не поспішайте прощатися зі своїм смартфоном, адже якщо швидко відреагувати його можна буде врятувати. Про це пише портал Santeplus.

    Перш ніж викинути свій телефон або витратити кругленьку суму на його ремонт або купівлю нового, спочатку проведіть його реанімацію. Все дуже просто, дотримуйтесь інструкцій.

    Негайно вийміть гаджет із води

    Ситуація вимагає, щоб ви якнайшвидше витягли телефон із води. Якщо ваш смартфон досить водонепроникний, він має більше шансів протистояти воді.

    Негайно вимкніть телефон

    Ця дія запобігає будь-якому короткому замиканню, яке може пошкодити компоненти вашого пристрою.

    Розберіть телефон, якщо це можливо

    Якщо у вас телефон зі знімним акумулятором, обов’язково вийміть його разом із сімкою та карткою пам’яті. Те саме стосується аксесуарів, таких як корпус та чохол, якщо він є. Протріть ганчіркою кожен із цих елементів, щоб видалити всі сліди води.

    Струсіть свій телефон

    Потім вам потрібно буде позбутися всієї води, що проникла в порти, проміжки між бічними кнопками та гнізда. Тому акуратно струсіть телефон, а потім обережно протріть його сухою тканиною або паперовими рушниками.

    Використовуйте рис, щоб урятувати свій телефон

    Це не спрацьовує щоразу, але ви все ж таки можете спробувати цей трюк. Насипте сирий рис у пакет чи коробку, потім вставте телефон та закрийте контейнер. Дайте поглинаючій здатності рису подіяти цілий день або навіть два.



    • інші новини