У Великій Британії виявили новий вид динозаврів

    169

    Виявлений на англійському острові Уайт новий вид броньованого динозавра був названий Vectipelta barretti – на честь професора Пола Барретта. Про це повідомляє The Natural History Museum.

    Скам’янілі останки динозавра, який тепер має назву Vectipelta barretti, свідчать про велику різноманітність тварин, які жили на території сучасної Великої Британії близько 140 мільйонів років тому.

    «Зразок був розкопаний на початку 90-х років і врешті-решт був переданий Музею острова динозаврів, де ми почали над ним працювати», – пояснив науковий співробітник музею, який керував дослідженням, Стью Понд.

    При цьому вчені зазначили, що новий вид виявився тісно пов’язаним не з іншими броньованими динозаврами у Великій Британії, а з анкілозаврами, виявленими в Китаї. Це може свідчити про те, що у ранньому крейдяному періоді тварини переміщалися між Європою та Азією.

    Раніше вчені змогли зайняти нового желеподібного помаранчевого хижака на глибині понад 1400 метрів у Національному морському заповіднику практично не дослідженої частини Тихого океану.



    • інші новини