Українцям нагадали про зобов’язання призовників, військовозобов’язаних та резервістів

    2005

    У новій постанові Кабінет міністрів вказав чіткі заборони та зобов’язання для призовників, військовозобов’язаних та резервістів.

    Так, при зміні місця проживання або інших персональних даних призовники, військовозобов’язані та резервісти зобов’язані особисто протягом семи днів повідомити про такі зміни відповідним органам, де вони перебувають на військовому обліку через центри надання адміністративних послуг чи інформаційно-комунікаційні системи.

    Призовники, військовозобов’язані та резервісти не можуть змінювати місце проживання без дозволу керівника ТЦК та СП з моменту оголошення мобілізації та у воєнний час. Ця ж норма діяла і в попередній редакції постанови.

    Серед нововведень – необхідність звіряти не рідше одного разу на 5 років власні персональні дані з обліковими даними ТЦК та СП, органів СБУ, підрозділів Служби зовнішньої розвідки.

    Нагадаємо, мобілізація в Україні триває вже майже рік. Наразі у першу чергу мобілізують особовий склад за визначеними обліково-військовими спеціальностями.

    Раніше експерти повідомляли, що більшість повісток не передбачають відправлення на фронт.