У WhatsApp для iPhone з’явився вхід без пароля

    141

    Адміністрація месенджера WhatsApp повідомила, що почала розгортати підтримку безпарольного входу через ключі доступу у версії програми Apple iOS. Коли ця функція включена, користувачі можуть входити до своїх облікових записів через біометричну автентифікацію — Face ID або Touch ID — або шляхом введення пароля для телефону.

    У WhatsApp для Android вхід через ключі доступу з’явився ще в жовтні минулого року, і лише в січні ця можливість була додана до бета-версії програми для iPhone. Зараз функція починає розгортатися для всіх користувачів iOS – повністю охопити аудиторію платформи адміністрація месенджера розраховує “найближчими тижнями”.

    Передбачається, що технологія ключів доступу стане відносно безпечним варіантом аутентифікації, який витіснить паролі та двофакторний вхід через SMS.

    Технологія також дозволяє входити, коли пристрій не підключено до інтернету. Перевірити підтримку ключів доступу на певному пристрої можна в установках програми.

    З впровадженням нового типу входу користувачі збережуть можливість входити у WhatsApp на інших платформах, відсканувавши QR-код у додатку для смартфона — він залишається основним для облікового запису, маючи пріоритет перед клієнтами для Windows та macOS, а також веб-версією сервісу.