У Китаї повним ходом триває підготовка до відправлення людей на Місяць

    540

    Представники Китайського управління пілотованої космічної техніки (CMSEO) надали оновлену інформацію про пілотовану місячну програму під час прес-конференції в космодромі Цзюцюань 24 квітня 2024 року.

    «Розробка програми основних льотних компонентів, включаючи ракету «Чанчжен-10», космічний корабель «Менчжоу», місячний посадковий модуль «Лань Юе» та місячні скафандри завершено. Виробництво та випробування прототипів йдуть повним ходом. Ракетні двигуни проходять вогневі випробування, а нова стартова інфраструктура для дослідження Місяця у Веньчані знаходиться на стадії будівництва», – повідомив Лінь Сіцян, заступник директора CMSEO.

    Китайські офіційні особи раніше оголосили про план відправити двох тайконавтів на поверхню Місяця до 2030 року. План підкорення природного супутника Землі китайцями на даний момент виглядає так: “Менчжоу” з екіпажем і “Лань Юе” будуть відправлені до Місяця двома надважкими ракетами “Чанчжен-10” (вони теж зараз у розробці). Там вони стикуються, після чого два тайконавти перейдуть на борт «Лань Юе» і висадяться на Місяць. Потім тайконавти проведуть роботи на поверхні Місяця і злетять, знову зістикуються з «Менчжоу» і повернуться на Землю.