Найпротяжніший у світі підводний інтернет-кабель 2Africa дотягнеться до Індії

    69

    Індійська телекомунікаційна компанія Bharti Airtel та американський технологічний гігант Meta оголосили про укладання угоди про співпрацю з метою зміцнення цифрової екосистеми Індії. У рамках співробітництва Airtel спільно з Meta та Saudi Telecom Company (STC) виконає прокладку наступного сегмента підводного кабелю 2Africa Pearls до станції (CLS) Airtel у Мумбаї.

    2Africa — найдовша у світі підводна кабельна система, яка після додавання сегменту Pearls, як очікується, забезпечить швидкий інтернет-доступ майже для 3 млрд осіб. Після запуску у 2023–2024 роках кабель забезпечить перехресне з’єднання між 33 країнами в Африці, Близькому Сході та Європі через 46 наземних станцій. У проєкті беруть участь Telecom Egypt, China Mobile International, MTN GlobalConnect, Orange, STC, Vodafone та West Indian Ocean Cable Company (WIOCC).

    Airtel та Meta планують спільно інвестувати в мережеву інфраструктуру та цифрові рішення в Індії для просування CPaaS-рішень (комунікаційна платформа як послуга) у країні. Наземна станція Bharti Airtel в Мумбаї також є відправною точкою для кабельних систем SEA-ME-WE 4 та Europe India Gateway (EIG). У цьому районі є ще дві станції, одна з яких належить Reliance Globalcom, а друга – Tata Communications.

    Джерело: india.com



    • інші новини