Черговий прототип корабля Starship встановлений на стартовому майданчику

    231

    Черговий прототип космічного корабля Starship, що розробляється компанією SpaceX для польотів на Місяць і Марс, встановлений на стартовому майданчику в Техасі напередодні майбутнього запуску, повідомив спеціалізований сайт NASASpaceflight.

    Очікується, що 12-13 квітня будуть здійснені статичні вогневі випробування двигунів прототипу SN15, після чого буде здійснено запуск корабля в суборбітальний політ.

    В рамках випробування корабель повинен буде вийти на висоту 10 км з наступним відключенням двигунів, аеродинамічним гальмуванням, повторним запуском двигунів для повернення в вертикальне положення і м’якої посадки на стартовий майданчик.

    Попередні чотири суборбітальних випробування прототипу корабля закінчилися невдачею. Прототипи вибухнули при посадці через технічні проблеми з двигунами.

    В ході останнього випробування, яке відбулося 30 березня, прототип корабля SN11 після польоту на суборбітальну орбіту вибухнув за хвилину до вертикальної посадки. За словами засновника SpaceX Ілона Маска, причиною став “витік метану, який привів до спалаху двигуна номер два і спалив частину авіоніки”.

    Маск повідомив, що на прототипі SN15 в порівнянні з попередніми версіями проведені “сотні конструктивних удосконалень”.



    • інші новини