Microsoft планує велике оновлення інтерфейсу Windows 10 у 2021 році

    383

    Компанія хоче в наступному році «оживити» і модернізувати інтерфейс своєї операційної системи для ПК.

    За словами джерел ресурсу Windows Central, компанія Microsoft готує велике оновлення для Windows 10 в 2021 році, яке буде містити значні зміни призначеного для користувача інтерфейсу операційної системи. Зокрема, софтверний гігант планує оновити стиль меню «Пуск», розділу параметрів «Відомості та дії» і навіть «Провідника».

    Проект має робочу назву Sun Valley («Сонячна долина») і, як очікується, він буде доданий в реліз Windows 10 Cobalt, запланований до святкового сезону 2021 року. Відповідно до внутрішньої документації, цей проект покликаний «оживити» і модернізувати досвід використання Windows, щоб відповідати очікуванням клієнтів у всьому світі.

    Протягом останніх п’яти років Windows 10 залишається практично незмінною в плані дизайну і функціональності. Багато інших сучасних платформ за цей час отримали або повний редизайн, або часткове оновлення інтерфейсу. З впровадженням концепції Fluent Design Windows 10 трохи покращала, але ці зміни складно назвати глобальними. Проектом Sun Valley, судячи з усього, займається підрозділ Windows Devices and Experiences під керівництвом Паноса Паная (Panos Panay).

    Поки занадто рано говорити про те, які зміни варто чекати в Sun Valley. Джерела стверджують, що за основу нового «Пуск» і розділу «Відомості та дії» візьмуть напрацювання Windows 10X, адаптовані для ПК. Microsoft також працює над оновленою панеллю задач, яка створюється з використанням сучасного коду, і поліпшеним інтерфейсом для класичної версії провідника. Версія системи для планшетів і сенсорних екранів отримає покращену анімацію і плавність інтерфейсу. Уже відомо, що Microsoft модернізує сенсорну клавіатуру і емодзі, ці зміни вже опубліковані в каналі Windows Insider Dev Channel. Компанія також продовжить тенденцію заокруглення кутів по всьому призначеному для користувача інтерфейсу, включаючи вікна додатків і інші області своєї оболонки.

    Джерела також кажуть про ширше впровадження бібліотеки WinUI в оболонці Windows і вбудованих додатках, що має забезпечити малопомітні, але важливі зміни в загальному стилі. Ще більше елементів інтерфейсу отримають підтримку темного режиму, щоб операційна система виглядала і відчувалася більш цілісною. По суті, все це буде еволюцією Fluent Design.

    Microsoft сподівається, що велика частина цієї роботи буде виконана до червня 2021 року. Потім збірку Windows 10 з оновленим дизайном почнуть тестувати в бета-каналі, після чого (ймовірно, восени) реліз стане доступним всім користувачам. Передбачається, що спочатку компанія дасть можливість перемикатися між старим і новим інтерфейсом, даючи користувачам час звикнути до змін.



    • інші новини