3 наукових бестселера для інтелектуальної прокачки мозку

397

Імперії майбутнього будуть імперіями розуму. – Уінстон Черчель

Геть, осіння хандра! Хай живе захоплюючий тріп по основам світобудови! Ці книги, написані одними з кращих вчених в галузі фізики, астрономії, математики та хімії, стануть несподівано приємним і корисним відкриттям навіть для затятих гуманітаріїв.

1. «А що, якщо?.. Наукові відповіді на абсурдні гіпотетичні питання» Рендалла Манро

Всі ми любимо ставити питання про природу речей і явищ. А з роками і досвідом їх накопичується все більше. Але ось невдача – найчастіше цікаві для нас питання здаються оточуючим несерйозними і навіть дивними. Так Людині Цікава ризикує перетворитися на Людину банальну. Але не тут-то було!

На допомогу приходить неперевершена книга Рендалла Манро, фізика та робототехніка NASA, що відповідає докладно і компетентно на, здавалося б, безглузді питання: «А що, якщо викупатися в басейні для відпрацьованого палива?», «А що, якщо всі жителі Землі встали б поруч і разом підстрибнули, а потім одночасно приземлилися?»,«а що, якщо виміряти Силу, яку може виробляти магістр Йода?», «а що, якщо?..».

Книга зібрана з безлічі питань, які автору надсилали відвідувачі його сайту інтернет-комікса xkcd. Кожна відповідь науково обгрунтована і приправлена порцією відмінного гумору.

Читайте, дізнавайтеся і пам’ятайте, що найбільш вражаючі відкриття були зроблені після слів: «А що, якщо?..».

2. «Наукові теорії за 30 секунд. 50 найгеніальніших наукових теорій, розказаних за півхвилини» під редакцією Пола Парсонса

Складність і заплутаність сучасного світу в сукупності з інформаційним перевантаженням людей не дають нам можливості для методичного освоєння хоча б малого відсотка фундаментальних наукових ідей. Тим часом, вони варті того, щоб ми про них знали і ділилися набутим науковим знанням з дітьми, друзями і просто хорошими людьми.

Талановиті вчені сучасності виклали 50 найбільших теорій професійно і просто в одній книзі, забезпечивши їх прекрасним ілюстративним матеріалом. Тепер в приємній компанії ви легко зможете поговорити про гіпотезу шести рукостискань, теорії ігор, квантової теорії поля і кота Шредингера.

Книга читається дуже легко, а вподобані теорії можна згодом опрацювати самостійно.

3. «Фізика майбутнього» Мітіо Каку

Це не просто книга – це портал в майбутнє людства! Відомий американський фізик і футуролог, професор Нью-Йоркського університету Митио Каку, представляє читачеві авторитетні дані про те, що буде з нашим світом в 2100 році.

Для написання свого бестселера вчений зібрав воєдино обґрунтовані наукові прогнози колег і останні інноваційні розробки в сфері нанотехнологій, штучного інтелекту, біотехнологій та квантової теорії. Тут і зараз ви дізнаєтеся про майбутнє комп’ютера, медицини, енергії, космічних подорожей і людства.Додатково до всього вам буде надана унікальна можливість прожити 1 січня 2100 года!

Все, що раніше здавалося науковою фантастикою, знайде абсолютно реальну можливість служити людині майбутнього. Крім цієї книги можна прочитати і інші видатні роботи Мітіо Каку, наприклад «Гіперпростір. Наукова одіссея через паралельні світи, дірки в часі і десятий вимір», «Майбутнє розуму», «Космос Ейнштейна. Як відкриття Альберта Ейнштейна змінили наші уявлення про простір і час».

Все це відмінна можливість подивитися на наше життя трохи ширше і стати із Всесвітом добрими знайомими.

А які науково-популярні книги подобаються вам? Ми б із задоволенням їх прочитали!



• не пропусти