12 геніальних ідей, які зроблять шедевр з інтер’єру кухні в темних тонах

2931

Темний інтер'єр кухні може бути затишним.
Темний інтер’єр кухні може бути затишним.


Кухні, в інтер’єрі яких переважає чорний, графітовий або темно-синій кольори, не втрачають актуальності протягом останніх років. Піддавшись модній спокусі, багато хто вибирає оформлення в насичених тонах. Але досить скоро з’являється відчуття, що кухня виглядає похмурою та нудною. Розповідаємо секрети, завдяки яким кухонний інтер’єр в темних тонах стане затишним і цікавим.

1. Контрастні бризки білого

Кухн з білими деталями.
Кухн з білими деталями.


Для шанувальників сміливих рішень підійде інтер’єр кухні, де переважна більшість поверхонь, тобто меблеві фасади, підлога, стіни, стеля, витримані в однаковому темному кольорі. Але щоб не виникало відчуття перебування в закритій коробці, в інтер’єр кухні необхідно додати деталі білого кольору. Це може бути посуд на відкритих полицях, кухонний фартух, мийка, робоча поверхня. Інтер’єр кухні буде виглядати драматично, але не гнітюче.

2. Трохи блиску

Блискучий фартух на темній кухні.
Блискучий фартух на темній кухні.


Поєднання матових і глянцевих фактур – класичний спосіб оживити інтер’єр кухні в темних тонах. Але блискучий пластик, який кілька років тому був модним матеріалом для кухонних фасадів, вже не актуальний. Тому рекомендуємо в якості сяючого акценту в оформленні вибрати кухонний фартух. Щоб приміщення виглядало
гармонійним, він повинен бути на кілька тонів світліше меблевих фасадів.

3. Гармонія зеленого

Темно-зелена кухня.
Темно-зелена кухня.


З незрозумілих причин темно-зелений колір несправедливо забутий в якості можливого домінуючого відтінку в оформленні кухні. Хоча приміщення, де переважає цей тон, може стати справжньою оазою релаксу в будинку. Особливо ефектно виглядає темно-зелена кухня у поєднанні з натуральним деревом.

4. Світло, яке об’єднує

Однакові світильники гармонізують інтер'єр.
Однакові світильники гармонізують інтер’єр.


Зробити інтер’єр кухні в темних тонах цілісним і гармонійним можна за рахунок однакових світильників, розміщених на солідній відстані один від одного. Вибирайте освітлювальні прилади зі складним дизайном, а лаконічні точкові світильники краще приберегти для іншої кімнати.

5. Поєднання декількох насичених тонів

Поєднання коричневого і синього в інтер'єрі кухні.


Колірна схема інтер’єру, яка включає два або більше темних відтінків, виглядає благородно і нестандартно. Для того щоб створити гармонійне поєднання, також використовуйте в оформленні деталі нейтрального кольору – бежевого, білого, сірого. Спробуйте нестандартні поєднання темних тонів: зеленого і синього, синього і фіолетового, коричневого і синього. Гарантуємо, що така кухня точно не буде виглядати нудною.

6. Максимум природного освітлення

На темній кухні забезпечено максимум природного освітлення з різних джерел.

На темній кухні забезпечено максимум природного освітлення з різних джерел.


У темному інтер’єрі особливо важливо забезпечити максимальну кількість природного освітлення. Тому переконайтеся, що на шляху сонячних променів в приміщення спокійно їхати у відпустку – щільних штор, масивних меблів, високих рослин на підвіконні. Якщо є можливість, щоб світло проникало через дверні прорізи з сусідніх кімнат, то скористайтеся ним. Наприклад, вибравши двері, де скло займає більшу частину площі дверного полотна.

7. Безпрограшний дует зі світлою деревиною

Дерев'яна обробка робить інтер'єр кухні затишним.
Дерев’яна обробка робить інтер’єр кухні затишним.


Натуральне дерево – один з матеріалів, який здатний зробити затишнішою будь-яку кухню, інтер’єр якої витриманий в темних тонах. Для досягнення потрібного ефекту вибирайте деревину світлих відтінків з виразною текстурою. Не забудьте про захисні просочення для натурального дерева. Адже кухня – це приміщення, де все поверхні піддаються справжнім випробуванням на міцність.

8. Шляхетний мармур

Мармур на темному тлі виглядає більш виграшно.
Мармур на темному тлі виглядає більш виграшно.


Темні тони – ідеальне тло для натуральних матеріалів з гладкою поверхнею і неоднорідним кольором, наприклад, мармуру. Якщо натуральна обробка не вписується в бюджет, то використовуйте штучний камінь. Якісний аналог виглядає не менш ефектно, ніж оригінал, і нерідко більш зручний в експлуатації.

9. Дари технічного прогресу

Темний інтер'єр кухні оживає за рахунок яскравої і блискучою техніки.
Темний інтер’єр кухні оживає за рахунок яскравої і блискучої техніки.


Стриманий інтер’єр традиційної кухні в темних тонах стане більш актуальним, якщо наповнити його сучасною технікою. Зупиніться на оригінальних моделях, що привертають увагу. Наприклад, з хромованими металевими деталями в ретро-стилістиці.

10. Світлий верх, темний низ

Темна нижня частина інтер'єру - класичний прийом дизайнерів.
Темна нижня частина інтер’єру – класичний прийом дизайнерів.


Якщо кухня, де і вертикальні, і горизонтальні поверхні – темні, здається занадто інноваційним рішенням, то зверніться до класичної схеми. Для підлоги і меблів виберіть насичений відтінок, для стін і стелі – світліший. У якості складових колірного дуету краще вибрати контрастні тони.

11. Полегшена конструкція меблів

Інтер'єр кухні з відкритими полицями.
Інтер’єр кухні з відкритими полицями.


Темні кухонні меблі традиційної конструкції з безліччю закритих шафок нерідко виглядає занадто масивно. Тому зверніть увагу на гарнітури альтернативної конструкції: наприклад, з відкритими полицями.

12. Острівець яскравості

Кухня з кількома яскравими акцентами.
Кухня з кількома яскравими акцентами.


Поєднувати в інтер’єрі кухні контрастні кольори в однакових пропорціях потрібно дуже акуратно. У цьому випадку ризик створити несмачне оформлення досить великий. Тому рекомендуємо додати кількох яскравих деталей великого розміру. Гарний варіант – екстравагантний комплект однотонних стільців.