Автентичний рецепт борщу на буряковій заквасці 1830 року: чим він відрізняється...
Борщ – це особлива українська страва, яка є невіддільною частиною нашої гастрономічної культури. За сотні років його рецепт зазнав численних трансформацій.
Нещодавно на гастро-історичному каналі...
Скільки можна зберігати продукти в морозилці – список
Скільки цей шматок м'яса лежить у морозилці? Рік? Може, він уже зіпсувався і його варто викинути? А ще масло залежалося!
Міністерство сільського господарства США пояснює, що...
Традиційні страви травня: що приготувати із сезонних продуктів
У травні вже дозріває немало зелені й овочів, а значить можна харчуватися корисними сезонними стравами. Легкими супами, салатами тощо. Ми зібрали кілька цікавих рецептів...
8 рецептів із сезонними продуктами травня
Харчуватися сезонними продуктами — корисно не лише для організму, але й заради економії. У травні побудувати правильний раціон на сезонних продуктах значно простіше, адже...
5 свіжих рецептів з сезонних продуктів травня
Навесні, а особливо в травні, на грядках з’являється свіжа зелень та городина. Хочеться просто ходити й збирати свіжі листочки та овочі просто з землі,...
Що класти у Великодній кошик? Значення, символіка та заборони
Незабаром Великдень, коли всі християни святкують Воскресіння Ісуса Христа. Воскресіння Христа сталося на третій день по його смерті. Перед Великоднем у церквах освячуються святкові...
Що приготувати на Великдень цього року
Ми підготували для вас добірку з великодніми рецептами: традиційними українськими чи європейськими, а також сучасними. Усі страви складаються з простих та недорогих продуктів, які...
Як приготувати ідеальну паску: добірка порад та секретів
Рецептів паски існує безліч — лише просту випічку з родзинками кожна господиня може готувати по різному. Замішують тісто з різними спеціями чи алкоголем, додають...
5 цікавих оригінальних рецептів великодньої паски
Паска — це традиційна європейська випічка, яку роблять до Великодня у багатьох країнах. Та не те що в межах держав чи регіонів, але й...
Що варто їсти на сніданок, щоб залишатися струнким
Є сенс перетворити його на повноцінний прийом їжі.
Наскільки ситним має бути сніданок
Багато людей не відчувають голоду вранці і легко обходяться без сніданку. Якщо ви належите...
5 рецептів паски для тих, хто готує її вперше
Великодні паски — це найголовніший елемент святкового столу. Хтось звик купляти їх у магазині, хтось замовляти в кондитерських, а комусь паски готує мама чи...
13 маловідомих фактів, що змусять вас наново захопитися українською традиційною кухнею
Борщ, вареники, сало — три кити, на яких тримається уявлення всього світу про українську кухню. Так, це дійсно її важливі елементи, про які важко...