Автентичний рецепт борщу на буряковій заквасці 1830 року: чим він відрізняється...

Борщ – це особлива українська страва, яка є невіддільною частиною нашої гастрономічної культури. За сотні років його рецепт зазнав численних трансформацій. Нещодавно на гастро-історичному каналі...

Скільки можна зберігати продукти в морозилці – список

Скільки цей шматок м'яса лежить у морозилці? Рік? Може, він уже зіпсувався і його варто викинути? А ще масло залежалося! Міністерство сільського господарства США пояснює, що...

Традиційні страви травня: що приготувати із сезонних продуктів

У травні вже дозріває немало зелені й овочів, а значить можна харчуватися корисними сезонними стравами. Легкими супами, салатами тощо. Ми зібрали кілька цікавих рецептів...

8 рецептів із сезонними продуктами травня

Харчуватися сезонними продуктами — корисно не лише для організму, але й заради економії.  У травні побудувати правильний раціон на сезонних продуктах значно простіше, адже...

5 свіжих рецептів з сезонних продуктів травня

Навесні, а особливо в травні, на грядках з’являється свіжа зелень та городина. Хочеться просто ходити й збирати свіжі листочки та овочі просто з землі,...

Що класти у Великодній кошик? Значення, символіка та заборони

Незабаром Великдень, коли всі християни святкують Воскресіння Ісуса Христа. Воскресіння Христа сталося на третій день по його смерті. Перед Великоднем у церквах освячуються святкові...

Що приготувати на Великдень цього року

Ми підготували для вас добірку з великодніми рецептами: традиційними українськими чи європейськими, а також сучасними. Усі страви складаються з простих та недорогих продуктів, які...

Як приготувати ідеальну паску: добірка порад та секретів

Рецептів паски існує безліч — лише просту випічку з родзинками кожна господиня може готувати по різному. Замішують тісто з різними спеціями чи алкоголем, додають...

5 цікавих оригінальних рецептів великодньої паски

Паска — це традиційна європейська випічка, яку роблять до Великодня у багатьох країнах. Та не те що в межах держав чи регіонів, але й...

Що варто їсти на сніданок, щоб залишатися струнким

Є сенс перетворити його на повноцінний прийом їжі. Наскільки ситним має бути сніданок Багато людей не відчувають голоду вранці і легко обходяться без сніданку. Якщо ви належите...

5 рецептів паски для тих, хто готує її вперше

Великодні паски — це найголовніший елемент святкового столу. Хтось звик купляти їх у магазині, хтось замовляти в кондитерських, а комусь паски готує мама чи...

13 маловідомих фактів, що змусять вас наново захопитися українською традиційною кухнею

Борщ, вареники, сало — три кити, на яких тримається уявлення всього світу про українську кухню. Так, це дійсно її важливі елементи, про які важко...