Варенуха, муселець та спотикач. Алкогольні вподобання українців часів Київської Русі
Українці насправді у жодні часи не відзначались надмірною любо`ю до горілки, хоч алкоголь відомий нам ще з язичницьких часів. Здавна тут пили значно вишуканіші...
Автентичний рецепт борщу на буряковій заквасці 1830 року: чим він відрізняється...
Борщ – це особлива українська страва, яка є невіддільною частиною нашої гастрономічної культури. За сотні років його рецепт зазнав численних трансформацій.
Нещодавно на гастро-історичному каналі...
24 “найсмачніших” фактів про суші, які невідомі навіть шанувальникам японської кухні
Мільйони людей у всьому світі шалено люблять суші. Ця страва за останні 20 років практично завоювало весь світ. У суші багато білків, ними просто...
З ложкою по Україні: 14 нетрадиційних страв, які варто спробувати
Українська кухня, як і її народ, така ж щедра і багата. Наші страви формувалися і змінювалися протягом тривалого часу. Є в українській кухні і...
Що має бути на столі у Святвечір: 12 українських страв
На Святвечір, 24 грудня (6 січня за юліанським календарем), у переддень Різдва — на святковому столі має бути 12 страв. Від наших мам та...
7 рецептів незвичайних страв із гарбуза
Коли приходить сезон — гарбузи вважають скоріше прикрасою осені і її символом, ніж продуктом для щоденного використання. З нього готують декілька разів суп, кашу...
8 реально крутих кафе Львова, про які ви, мабуть, не чули
У цій збірці немає Криївки, Мазоха, та інших розкручених закладів, які у вас асоціюються зі Львовом. Тут зібрані кафе та ресторани, не менш колоритні,...
Як пофарбувати яйця цибулинням на Великдень: інструкція з фото
Фарбувати яйця цибулинням на Великдень – це не тільки красиво, а й корисно. Адже промислові фарбники, які часто використовують для фарбування яєць на Великдень,...
8 рецептів гарячих напоїв, щоб почастувати друзів в осінній вечір
Осінь — саме час гуртуватися, запрошувати друзів на гостину й проводити вечори з фільмами, іграми й довгими душевними розмовами. Після літа точно накопичилися цікаві...