13 рецептів пирогів з полуницею, які вийдуть незрівнянними

414

Підготували для вас 13 рецепців пирогів з полуницею, які вийдуть незрівнянними. Випічка з сиром, сметанною заливкою, вершковим кремом і не лише.

1. Простий повітряний пиріг з полуницею

Інгредієнти

  • 5 яєць;
  • 200 г цукру;
  • дрібка ваніліну;
  • 160 мл рослинної олії;
  • 300 г борошна;
  • 2 чайні ложки розпушувача;
  • 500-600 г полуниці;
  • кілька столових ложок цукрової пудри.

Приготування

Відокремте яєчні білки від жовтків. Змішайте цукор та ванілін. Збийте білки міксером у пишну піну і, продовжуючи збивати, поступово всипайте цукор. Ретельно збийте суміш до однорідної кремоподібної консистенції.

Продовжуючи збивати білковий крем міксером, додайте по одному жовтку і влийте олію. Змішайте борошно та розпушувач. Частинами введіть в крем борошняну суміш, ретельно перемішуючи після кожного додавання.

Викладіть тісто у форму для випічки, покриту пергаментом, та розрівняйте. Потім вдавіть у тісто цілу полуницю.

Випікайте пиріг при температурі 170°C протягом години. Посипте готовий десерт цукровою пудрою.

2. Пиріг з полуницею та сметанною заливкою

Інгредієнти

  • 300 г борошна;
  • 150 г цукру;
  • ½ чайної ложки солі;
  • 120 г вершкового масла;
  • 2 яйця;
  • 400 г полуниці;
  • 1 столова ложка кукурудзяного крохмалю;
  • 2 чайні ложки ванільного екстракту;
  • 250 г жирної сметани.

Приготування

З’єднайте борошно, 50 г цукру та сіль. Додайте шматочки холодного масла і розітріть в крихту. Влийте 1 збите яйце та замісіть тісто. Загорніть у плівку, помістіть у холодильник на пів години.

Крупно поріжте полуницю. Збийте яйце з крохмалем, ваніллю, цукром і сметаною.

Розкотіть тісто і викладіть у форму діаметром 26 см. Повинні вийти борти. Притисніть тісто до дна та стінок. Покладіть зверху пергамент і всипте суху крупу чи бобові.

Готуйте 12–15 хвилин при температурі 180°C. Заберіть вантаж. Викладіть на корж полуницю і накрийте заливкою. Випікайте ще 35 хвилин.

3. Ніжний пиріг з полуницею на кефірі

Інгредієнти

  • 2 яйця;
  • 200 г цукру;
  • дрібка ваніліну;
  • 200 мл кефіру;
  • ½ чайної ложки соди;
  • 300 г борошна + трохи для посипання;
  • 250-300 г полуниці;
  • 2–3 столові ложки олії.

Приготування

Збийте яйця, цукор та ванілін. Додайте в кефір соду і перемішайте. Влийте кефір у яєчну суміш і перемішайте. Поступово всипте борошно і замісіть тісто однорідної консистенції.

Розріжте полуницю навпіл. Змастіть форму для випікання маслом і посипте борошном. Викладіть половину тіста у форму, покладіть на нього полуницю і накрийте тістом, що залишився.

Поставте пиріг у духовку при 180°C приблизно на 1 годину. Перевірте готовність за допомогою зубочистки: вона повинна виходити з сухого пирога.

4. Пісочний пиріг з полуницею, сиром та сметанним кремом

Інгредієнти

  • 450 г борошна;
  • 220 г цукру;
  • ¼ чайної ложки соди;
  • 1 чайна ложка лимонного соку;
  • 300 г вершкового масла;
  • 3 яйця;
  • 200 г жирного сиру;
  • дрібка ваніліну;
  • 200 г жирної сметани;
  • 120 г цукрової пудри;
  • 200-300 г полуниці;
  • 1 гілочка м’яти.

Приготування

Змішайте борошно і 200 г цукру. Погасіть соду лимонним соком і додайте в борошняну суміш. Туди ж викладіть розм’якшене масло, 2 яйця і замісіть тісто. Накрийте його харчовою плівкою та помістіть у холодильник на годину.

Розподіліть охолоджене тісто по дну та борти форми для випічки. Накрийте пергаментом і насипте сухий горох або квасолю. Такий вантаж необхідний, щоб при випіканні корж не здувся.

Поставте форму з тістом в попередньо розігріту до 220°С духовку на 10 хвилин.

Міксером змішайте сир, цукор, що залишився, 1 жовток і ванілін. Дістаньте корж із духовки та приберіть пергамент із вантажем. Викладіть сир на корж, розрівняйте і випікайте при температурі 180°C ще 15 хвилин.

Збийте сметану та пудру до однорідної консистенції. Коли корж із сирною начинкою охолонуть, розподіліть зверху сметану. Наріжте полуницю тонкими пластинами і викладіть їх на крем. Всередині пирога помістіть гілочку м’яти для прикраси.

5. Тертий пиріг з полуницею

Інгредієнти

  • 2 яйця;
  • ½ чайної ложки солі;
  • 200 г цукру;
  • 100 г вершкового масла;
  • 350 г борошна;
  • 1 чайна ложка розпушувача;
  • 500 г полуниці;
  • 2 столові ложки кукурудзяного крохмалю.

Приготування

Збийте яйця, сіль, 150 г цукру та олію. Введіть борошно та розпушувач. Третину тіста приберіть у морозилку на півгодини, а решту – у холодильник.

Потім розкатайте більшу частину тіста і викладіть у форму пергаментом. Притисніть до дна і бортиків.

Крупно наріжте полуницю, змішайте з крохмалем і цукром, що залишився. Покладіть ягоди на основу, зверху натріть тісто заморожене.

Готуйте близько 30 хвилин у духовці, розігрітій до 180°C.

6. Дріжджовий пиріг з полуницею та пісочною крихтою

Інгредієнти

  • 125 мл молока;
  • 150 г вершкового масла;
  • 500 г борошна;
  • 150 г цукру;
  • 1¾ чайної ложки сухих швидкодіючих дріжджів;
  • ½ чайної ложки солі;
  • 2 яєчні жовтки;
  • дрібка розпушувача;
  • 500 г полуниці;
  • 1 столова ложка картопляного крохмалю.

Приготування

Злегка розігрійте молоко і розтопіть у ньому 25 г масла. Змішайте половину борошна, 50 г цукру, дріжджі і половину солі. Додайте молоко з маслом і 1 жовток і замісіть тісто. Накрийте його рушником і залиште у теплому місці приблизно на годину. Тісто має збільшитися вдвічі.

Для пісочної крихти змішайте борошно, цукор і сіль, що залишилися, а також розпушувач. Розтопіть масло, додайте до нього борошняну суміш і жовток і перемішайте.

Розріжте полуницю на четвертинки, всипте крохмаль і обережно перемішайте. Розкатайте тісто, викладіть на лист і залиште на 20 хвилин. Потім викладіть на тісто ягоди, засипте піщаною крихтою і випікайте пиріг при температурі 180° C протягом 40-50 хвилин.

7. Галета з полуницею

Інгредієнти

  • 190 г борошна;
  • 70-80 г цукру;
  • дрібка солі;
  • 120 г вершкового масла;
  • 4 столові ложки води;
  • 400 г полуниці;
  • 1 чайна ложка ванільного екстракту;
  • дрібка чорного перцю;
  • 1 яйце.

Приготування

З’єднайте борошно, 50 г цукру та сіль. Перетріть у крихту з холодною олією. Введіть воду та замісіть тісто. Загорніть у плівку та приберіть у холодильник на 1 годину.

Наріжте полуницю вздовж великі шматочки, змішайте з цукром, ваніллю і чорним перцем.

Розкатайте тісто на пергаменті у круглий пласт. Викладіть ягоди та загніть краї. Змастіть збитим яйцем.

Помістіть на лист і відправте в духовку, розігріту до 180°C, на 25–30 хвилин.

8. Простий слойоний пиріг з полуницею

Інгредієнти

  • трохи рослинної олії;
  • 500 г слойоного тіста;
  • 300-400 г полуниці;
  • 150-200 г цукру;
  • 1 яйце.

Приготування

Застеліть лист або іншу форму для випікання пергаментом і змастіть його олією. Відріжте від тіста приблизно ¼ частину, а решту розкатайте пластом за розмірами форми. Викладіть пласт на пергамент.

Зверху розкладіть ягоди та посипте майже всім цукром. Розкатайте тісто, що залишилося, розріжте на смужки і зробіть з них плетінку на ягодах. Міцно скріпіть краї тіста.

Змастіть поверхню пирога збитим яйцем і посипте цукром, що залишився. При температурі 200°C випікайте приблизно 20 хвилин.

9. Пиріг із полуницею на сметані

Інгредієнти

  • 3 яйця;
  • 190 г білого цукру;
  • 10 г ванільного цукру;
  • 160 г сметани;
  • 80 мл рослинної олії;
  • 260 г борошна;
  • 10 г розпушувача;
  • 500 г полуниці;
  • 2 столові ложки коричневого цукру.

Приготування

Збийте міксером яйця та два види цукру. Введіть сметану та олію. Змішайте з борошном та розпушувачем.

Більшу частину полуниці наріжте дрібно, а решту – крупно. Маленькі шматочки додайте в тісто. Викладіть його у форму з пергаментом.

Вдавіть у тісто великі шматочки ягід і посипте між ними коричневим цукром. Відправте на духовку на 40 хвилин, розігріту до 180°C.

10. Пиріг з полуницею та персиками

Інгредієнти

  • 350 г борошна;
  • ½ чайної ложки солі;
  • 240 г вершкового масла;
  • 6-8 столових ложок холодної води;
  • 300-400 г полуниці;
  • 6-8 персиків;
  • 80 г цукру + для посипання;
  • дрібка меленого мускатного горіха;
  • ⅓ чайної ложки солі;
  • ¾ чайної ложки кукурудзяного крохмалю;
  • 1 яєчний білок.

Приготування

Змішайте 300 г борошна, сіль та 220 г олії. Полийте холодною водою, трохи потріть суміш виделкою і руками замісіть тісто. Якщо воно розпадається, додайте ще трохи води. Розділіть тісто на дві частини, оберніть харчовою плівкою та заберіть у холодильник на годину. Потім розкатайте одну частину тіста і викладіть у форму для випікання. Тісто має покривати дно форми і трохи виходити за борти.

Розріжте полуницю навпіл і наріжте часточками персики. Акуратно змішайте їх із цукром, мускатним горіхом, сіллю та крохмалем. Викладете начинку на тісто і покладіть зверху масло, що залишилося, нарізане невеликими шматочками.

Розкатайте другу частину тіста і розріжте кілька смужок. Зробіть із них плетінку на пирозі, відріжте надлишки тіста і міцно скріпіть краї. Змішайте білок із 1 столовою ложкою води, змастіть пиріг і посипте цукром.

Випікайте пиріг у розігрітій до 220° C духовці протягом 20 хвилин. Потім зменште температуру до 180°C і готуйте ще 35-40 хвилин.

11. Пиріг із полуницею на молоці

Інгредієнти

  • 100 г вершкового масла;
  • 120 г борошна;
  • 1½ чайної ложки розпушувача;
  • ¼ чайної ложки солі;
  • 300 г цукру;
  • 240 мл молока;
  • дрібка ваніліну;
  • 500 г полуниці.

Приготування

Викладіть масло у форму для випічки і розтопіть у духовці, попередньо розігрітій до 180°C. Змішайте борошно, розпушувач, сіль, 250 г цукру, молоко та ванілін до однорідної консистенції. Дістаньте форму з духовки та влийте тісто, не розмішуючи його з маслом.

Розріжте полуницю навпіл, засипте цукром, що залишився і акуратно перемішайте. Викладіть ягоди у форму з тістом, не перемішуючи. Випікайте пиріг при температурі 180°C 45 хвилин, поки він трохи підрум’яниться.

12. Пиріг з полуницею та сиром

Інгредієнти

  • 110 г вершкового масла;
  • 100 г звичайного цукру;
  • 1 чайна ложка ванільного цукру;
  • дрібка солі;
  • 2 яйця;
  • 1 яєчний жовток;
  • 100 г сиру;
  • 210 г борошна;
  • 1 чайна ложка розпушувача;
  • 200 г полуниці.

Приготування

Збийте 100 г масла з двома видами цукру та сіллю. По черзі додайте яйця та жовток. Збийте все разом із сиром.

Всипте борошно та розпушувач, ретельно перемішайте. Викладіть у форму, змащену маслом та присипану мукою. Вдавіть у тісто шматочки полуниці.

Поставте в холодильник на годину. Це зробить пиріг більш розсипчастим.

Відправте в духовку, розігріту до 175°C, на 30-35 хвилин.

13. Перевернутий пиріг із полуницею

Інгредієнти

  • 400 г полуниці;
  • 50 г коричневого цукру;
  • 2 столові ложки кукурудзяного крохмалю;
  • 220 г борошна;
  • 2 чайні ложки розпушувача;
  • дрібка солі;
  • 150 г білого цукру;
  • 2 яйця;
  • 120 г сметани;
  • 1 чайна ложка ванільного екстракту;
  • 115 г вершкового масла.

Приготування

Тонко наріжте полуницю і змішайте з коричневим цукром та крохмалем. Змастіть форму маслом, покрийте дно пергаментом і знову змастіть маслом. Розкладіть ягоди.

Змішайте борошно, розпушувач та сіль. Збийте цукор, яйця, сметану, ванільний екстракт і розтоплену олію. Введіть муку.

Покрийте полуницю тістом. Готуйте близько 35 хвилин за температури 180°C. Дайте охолонути 15 хвилин, потім переверніть пиріг на блюдо.