З приходом холодної осені хочеться приготувати традиційну сезонну страву. Шеф-кухар нагадує рецепт гарбузової каші родом з дитинства.
Український шеф-кухар та ресторатор Євген Клопотенко поділився неймовірним рецептом гарбузової каші. Деталі приготування він описав у телеграм-каналі Гастровсесвіт Клопотенка.
Ця страва підійде як на сніданок, так і на вечерю. Вона точно сподобається усім членам родини.
Інгредієнти:
- 450 г очищеного гарбуза
- 200 мл води
- 350 мл молока
- 150 г рису
- 50 г вершкового масла
- 2 ст. л. цукру
- 1 паличка кориці
- ½ ч. л. солі
- 2 ст. л. в’яленої журавлини
Спосіб приготування:
- Чистите гарбуз і ріжете довільними шматочками однакового розміру. Складаєте в каструлю, заливаєте 200 мл води і тушкуєте те все 10 хвилин.
- Додаєте 2 ст. л. цукру, паличку кориці, 350 мл молока та ½ ч. л. солі. Доводите до кипіння, зменшуєте вогонь до середнього й тушкуєте ще 6 хвилин.
- Всипаєте рис, рівномірно розподіливши по поверхні. Не мішайте, лиш накрийте кришкою. Варіть кашу 20-25 хвилин.
- Додайте 50 г масла та 2 ст.л. журавлини. Перемішайте та розімніть шматочки гарбуза.
Сніданок готовий!