Сезонна страва: рецепт гарбузової каші від Євгена Клопотенка

2007

З приходом холодної осені хочеться приготувати традиційну сезонну страву. Шеф-кухар нагадує рецепт гарбузової каші родом з дитинства.

Український шеф-кухар та ресторатор Євген Клопотенко поділився неймовірним рецептом гарбузової каші. Деталі приготування він описав у телеграм-каналі Гастровсесвіт Клопотенка.

Ця страва підійде як на сніданок, так і на вечерю. Вона точно сподобається усім членам родини.

Інгредієнти:

  • 450 г очищеного гарбуза
  • 200 мл води
  • 350 мл молока
  • 150 г рису
  • 50 г вершкового масла
  • 2 ст. л. цукру
  • 1 паличка кориці
  • ½ ч. л. солі
  • 2 ст. л. в’яленої журавлини

Спосіб приготування:

  1. Чистите гарбуз і ріжете довільними шматочками однакового розміру. Складаєте в каструлю, заливаєте 200 мл води і тушкуєте те все 10 хвилин.
  2. Додаєте 2 ст. л. цукру, паличку кориці, 350 мл молока та ½ ч. л. солі. Доводите до кипіння, зменшуєте вогонь до середнього й тушкуєте ще 6 хвилин.
  3. Всипаєте рис, рівномірно розподіливши по поверхні. Не мішайте, лиш накрийте кришкою. Варіть кашу 20-25 хвилин.
  4. Додайте 50 г масла та 2 ст.л. журавлини. Перемішайте та розімніть шматочки гарбуза.

    Сніданок готовий!