Творчість. Релакс. Свобода. Як завжди працювати на позитиві?

782

Творча особистість завжди у пошуку натхнення. Іноді воно відвідує несподівано, але бувають часи, коли муза раптово йде. Та не варто опускати руки, а потрібно лише дотримуватися кількох практичних порад, які допоможуть надихнутися.

554790e7195f5

  • Обмежте відволікаючі фактори. Чим складніше завдання, тим ретельніше потрібно зосередитися. Проте в еру сучасних технологій складно працювати при включених соціальних мережах, куди так і тягне наче магнітом. А якщо ще і розривається мобільний або домашній телефон – про спокій можна зовсім забути. Якщо вдома не виходить відгородитися від відволікаючих чинників, тоді йдіть на природу. Це може бути парк, набережна або дворик. Якщо не виходить і там, спробуйте просто прогулятися на свіжому повітрі, освіжіться. Адже прогулянки добре впливають на продуктивність роботи мозку.

maxresdefault

  • Спостерігайте. Нова ідея – це комбінація і складання добре забутих старих думок. Отже, чим більше таких елементів у вас є, тим більше ви зможете видати ідей. Щоб накопичити такий арсенал – спостерігайте. Розглядайте навколишній світ, події, явища, людей. Скарбом поміж джерел спостереження може бути природа. Звідти можна черпати безліч образів і форм, які вражають своєю різноманітністю.

kakie-byvayut-istochniki-vdoxnoveniya-750x469.jpg.pagespeed.ce.pQln1DE6bz

  • Література. Читайте більше книг. Це невичерпне джерело натхнення та ідей. За допомогою книг ви поповните свій словниковий запас і навчитеся приділяти увагу деталям. Коли відкриваєш нову книгу, її історії невимушено створюють творчу атмосферу, в якій можна з легкістю творити. Адже кількість образів при читанні книги може в рази збільшувати картини реальності. Але не зупиняйтеся на одному жанрі.

WPB8FMQH

  • Потрібний час. Творити потрібно в зручний час. Дуже багато залежить від біоритмів людини. Припустимо, якщо ви сова, то не намагайтеся змусити мозок о 7-ій ранку написати нову картину, і навпаки. Жайворонки не зможуть створити нові вірші після півночі. Спіть стільки, скільки потрібно, і намагайтеся бути в гарному настрої. Творити на позитиві набагато легше.

otdih_shri-lanka

  • Потрібна перерва. У кожного в житті є періоди, коли потрібно терміново відпочити, поїхати і відійти від повсякденного життя. Дозвольте собі це: сходіть в театр, візьміть невелику відпустку, проведіть вихідні за містом, зустріньтеся з друзями. Це допоможе впорядкувати думки, а нові емоції надихнуть на великі справи.

Джерело: weloveua