10 простих і неочікуваних причин завести собаку

2039

Не будемо вдаватися до переказу крилатих висловів про собак, бо таких дуже багато і ви самі їх знаєте. Знаєте, бо любов собаки до людини не піддається сумніву й завжди викликає в нас захоплення. Може бути безліч причин, щоби відмовитися заводити домашнього улюбленця: брак часу, мало місця, ще щось.

Але, ми вирішили показати, що причин узяти друга додому значно більше. Ми знайшли, щонайменше, 10 причин: як простих і очевидних, так і неочікуваних:

1. Новий друг. Без перебільшення, собака дійсно стає другом людини. З нею ви зрозумієте, що, навіть, без слів можна, справді, полюбити іншу істоту, яка стане частинкою родини.

2. Вчить відповідальності. Знати, що треба повернутися додому, щоби погодувати улюбленця. Що треба не забути налити йому води, вигуляти, приділити час. Усі ці речі можуть когось налякати, але якщо ви все ж візьмете собі друга, то зрозумієте, що він виховує відповідальність не лише за себе.

3. Виховує постійність. Виховувати собаку та доглядати за нею треба постійно — вона любить їсти, прокидатися та гуляти в один і той самий час. І, звісно, кожного дня. Як із таким не привчитися до певного постійного графіку? Зможете й собі налаштувати режим та прокидатися вчасно.

4. Більше рухаєтеся. Прогулянки із собакою, щонайменше, двічі на день — це хороший спосіб тримати себе у формі. І голова розвантажиться від серіалів та стрічок новин у соціальних мережах, що вже стане відпочинком моральним.

5. Вчитеся сприймати світ його очима. Від кожного нового друга ми вчимося чомусь новому. Хтось розповість про свій світогляд, незвичну кар’єру чи життєвий досвід. А собака буде вчити сприймати навколишнє середовище так, як це робить вона. З відкритістю, захватом, простотою та радістю. Кожному з нас варто в них трохи повчитися.

6. Знешкоджуєте стрес та негативні емоції за день. Яким би втомленим не вийшов ввечері з ним на прогулянку — повернешся розслабленим та спокійним. Погратися та й самому трохи побігати із собакою, почухати її за вушком та і просто від усього відволіктися — це допоможе зняти стрес. Які б там вдень не сталися неприємності, можна буде ненадовго про них забути.

7. Маєте купу цікавих історій. Поведінка собак часто буває непередбачуваною, кумедною та цікавою, навіть, для тих, у кого домашнього улюбленця немає. Зможете ділитися з друзями фотографіями та відео зі своїм песиком, розповідати смішні історії.

8. Заводите нові знайомства. Усі собачники зустрічаються на ранішній прогулянці зі своїми маленькими друзями у дворі. Спочатку знайомляться, коли запитують про собаку, а потім починають дружити між собою. Це цікавий досвід, доступ до якого мають тільки господарі таких же хвостатих.

9. Виховуєте почуття любові, співчуття, терплячість. Любов до собаки позбавлена користі, нещирості чи непорозуміння. Вона непідробна, як і любов хвостатих до своїх господарів. Якщо він погризе капці, то неможливо ображатися довше, ніж одну хвилину. А якщо песик занедужав — то хочеться летіти на край світу, аби лише знайти йому хорошого лікаря та допомогти швидше одужати. Собаки виховують у нас тільки найсвітліші почуття.

10. Робите добру справу. Якщо не витрачати купу грошей, щоби купити породисту собаку, а взяти друга з притулку — можна ще і зробити добру справу. Таким вибором ви врятуєте життя цьому створінню та дасте йому дім. Майбутнього друга та члена родини можна знати, наприклад, у благодійній організації Додому (https://www.facebook.com/dodomy.org/) де сотні хвостатих чекають свого шансу потрапити додому.

У нього просто не було родини…

А у вас є домашній улюбленець? Якщо ні, то чи хочеться знайти свого друга?

автор Вікторія Демидюк спеціально для vsviti.com.ua



• не пропусти