14 ідей дизайну ванної кімнати, що демонструють модні тенденції 2015 (фото)

3042

Якщо у вас запланований ремонт у ванній кімнаті, але поки що немає конкретного бачення майбутнього інтер’єру, необхідно познайомитися з останніми дизайнерськими ідеями, щоб наповнитися натхненням. Пропонуємо приклади дизайну від найвідоміших у світі майстрів, які продемонструють найпопулярніші тенденції 2015 року.

Дизайнерська плитка на підлозі

Дизайнерська плитка на підлозі
Дизайнерська плитка на підлозі

Оригінальне підлогове покриття зарекомендувало себе ще в минулому році. Воно створює відчуття розкоші і працювати з ним простіше, оскільки воно надає масу можливостей для дизайну. У маленьких ванних кімнатах додає стильності без перевантаження простору, а у ванних більшого розміру така підлога виглядає елегантно.

Природна краса

Інтер'єр ванної від Mark Brand Architecture
Інтер’єр ванної від Mark Brand Architecture

Якщо хочеться організувати у ванній кімнаті особливий куточок, тоді потрібно звернутися до природи. В інтер’єр ванної кімнати необхідно внести природні матеріали, наприклад, камінь і дерево. Можна також підібрати плитку з принтом, який імітує структуру дерева. Розкоші ванній також додасть мармурова підлога, робоча поверхня з оніксу і декоровані панелі з деревини горіха.

Живі рослини у ванній кімнаті

Кімнатні рослини в інтер'єрі
Кімнатні рослини в інтер’єрі

Можливо багатьох лякає тема живих рослин в декорі, але не варто їх уникати. Прекрасно у ванній кімнаті будуть виглядати каскадні ліани. Якщо ви не хочете просто поставити квіти в горщиках, то можна застосувати вертикальне розміщення рослин, так званий вертикальний сад. Зелень додасть кімнаті свіжості, до того ж це екологічно.

Планування

Відкрите планування
Відкрите планування

Якщо ванна затісна і виглядає непривабливо, тоді варто придивитися до ще однієї тенденції. Вона може стати продовженням спальні. Можна буде милуватися ванною,що стоїть окремо, та красивими раковинами, виконаними на замовлення шафками і тумбочками. Якщо ж повністю відкривати ванну кімнату немає бажання, тоді варто встановити розсувні двері, які дозволять змінювати ступінь відкритості та закритості.

Контроль подачі води

Контроль подачі води
Контроль подачі води

Прийшла пора попрощатися з вентилями і традиційним душем і познайомитися з розумною системою контролю подачі води (термостатичні змішувачі, змішувачі, які контролюють джерела подачі води і управління душем за допомогою сенсорного екрану), яка дозволяє контролювати подачу води, напір, температуру. Дизайнери радять використовувати подвійну душову систему, при цьому один змішувач контролює все: і душ, і ванну.

Ванна, що стоїть окремо

Інтер'єр ванної від Jasmine McClelland Design
Інтер’єр ванної від Jasmine McClelland Design

Люди віддають перевагу ванній, що стоїть окремо, не тільки тому, що це красиво з дизайнерської точки зору, але й тому що така ванна формує певний настрій і дає можливість абсолютного розслаблення. Така ванна – не тільки естетична, а й експресивна. Вибираючи ванну, варто подумати, як її дизайн і форма впишуться в інтер’єр. Вигини мають бути плавними, а колір – м’яким.

Частково вбудовані ванни
Частково вбудовані ванни

Якщо ж хочеться поєднати красу ванни, що стоїть окремо, і вбудованої моделі з поверхнею, на якій можна зручно поставити мило та інші предмети, то варто задуматися про частково вбудовану ванну. Така форма буде зручна і для ванної кімнати з обмеженим простором. Вона дасть можливість використовувати і додаткові елементи.

Геометрична плитка

Геометрична плитка
Геометрична плитка

Цього року модною тенденцією вважається плитка з геометричними елементами. Це вдале рішення для тих, хто бажає додати глибини інтер’єру та оригінальності. При цьому колір вибирається за бажанням – обмежень немає.

Просторі душові

Інтер'єр ванної від DeForest Architects
Інтер’єр ванної від DeForest Architects

Чим більше, тим краще. Цього правила варто дотримуватись, плануючи дизайн ванних кімнат у 2015 році. Людям хочеться просторих душових зі скляними, або глухими стінами, а не громіздих ванн.

Інтер'єр ванної від Roth Architecture
Інтер’єр ванної від Roth Architecture

Дизайн цієї ванної кімнати підійде тим, хто бажає усамітнитися і не хоче встановлювати скляні екрани. Занижені стіни створюють затишний куточок і не обмежують простір.

Екологія та стиль

Використання вторсировини
Використання вторсировини

У 2015 році дизайнери будуть використовувати елементи з перероблених матеріалів. Це глобальна тенденція суспільства – дбайливе ставлення до навколишнього середовища, в якому ми живемо. Цей прийом не тільки екологічний, але і модний. В інтер’єрі ванної кімнати вдало поєднуються різні стилі і матеріали, включаючи панель зі старих дощок, функціональну шафу, яка трансформується в туалетний столик.

Ванна кімната у стилі дому

Ванна кімната в стилі дому
Ванна кімната в стилі дому

Ванна кімната може стати продовженням не лише спальні, але і вітальні. Вона повинна відображати загальні тенденції стилю всього будинку. Це стосується і дизайну, і інтер’єру, включаючи елементи меблів і сантехніку. Додавання елементів інтер’єру вітальні у ванній кімнаті буде не зайвим: доріжка з візерунками, шкіряний диванчик, предмети мистецтва на стінах та елегантні світильники.

Сірі тони

Інтер'єр ванної від Bubbles Bathrooms
Інтер’єр ванної від Bubbles Bathrooms

У 2014 році сірий колір переважав у інтер’єрах від багатьох дизайнерів. Це залишається трендом і 2015 року. Якщо вважаєте, що сірий зробить ванну непривітною і похмурою, тоді варто додати елементи білого, або інших більш яскравих кольорів, наприклад, помаранчевий, щоб створити настрій.

Освітлення

Багаторівневе освітлення у ванній
Багаторівневе освітлення у ванній

У 2015 році модно використовувати вбудоване освітлення з системою контролю. І у ванній, і в кухні люди проводять багато часу, тому варто застосувати тут багаторівневе освітлення. Ванна кімната повинна мати м’яке та інтимне світло, не зайвою буде додаткове підсвічення біля туалетного столика, або тумбочки під умивальник. Для більшої динамічності варто використовувати світлодіодні лампи – це не тільки красиво, але і сучасно. За допомогою такого освітлення можна творити і створювати неповторні образи в інтер’єрі.

Затирка як дизайнерський елемент

Затирка як дизайнерський елемент
Затирка як дизайнерський елемент

Затирка не просто захищає шви плитки від забруднень, але і є елементом стилю. З її допомогою можна підкреслити особливості плитки, а за допомогою контрастних кольорів втілити модні і стильні ідеї.

Тумбочки під умивальник на замовлення

Тумбочки під умивальник на замовлення
Тумбочки під умивальник на замовлення

Люди все частіше і частіше вважають за краще встановлювати у ванних кімнатах тумбочки під умивальник, зроблені за їх індивідуальними ескізами. Перевагою тут є не тільки розкішний дизайн, форма, а й багато місця для зберігання речей, при цьому створюється ілюзія додаткового простору завдяки використанню нових технологічних прийомів. Наприклад, дверей, що відкриваються вертикально і поличок, що виїжджають. Існують певні правила вибору ідеальної тумбочки під умивальник, втім, хороший старий столик для гоління теж непогано буде виглядати в інтер’єрі.



• не пропусти