10 захоплюючих фільмів, в яких інтрига зберігається до самого кінця

80223

Існують люди, які дивляться фільми лише в кінотеатрі. Є ті, хто насолоджується кінематографом декілька разів на місяць. А є кіномани, які передивилися все на світі: їх уже нічим не здивувати, а зацікавити дуже складно.

Саме для таких людей і для всіх любителів гостросюжетного кіно ми підготували добірку захоплюючих трилерів.

Міцний сон (Mientras duermes), 2011

© Mientras duermes / Canal Plus

Рейтинг IMDb – 7,2

Мій дім – моя фортеця: що може статися зі мною в будинку з консьєржем у хорошому районі Барселони? Так думають всі герої цього фільму, поки хтось не перетворює їхнє життя на пекло. Відмінний іспанська трилер, від сюжету якого у вас почнеться безсоння і параноя.

Яма (The Hole), 2001.

© The Hole / Canal Plus

Рейтинг IMDb – 6,2

Четверо учнів престижної школи вирішили провести вечірку в покинутому бункері в лісі. Що було далі, точно ніхто не знає, адже з лісу повернулася лише одна дівчинка. З її слів батьки і детектив намагаються розібратися в подіях. Чим далі в ліс по сюжету, тим страшніше уявляти, що ж сталося. Вашій увазі представлена важка драма-детектив з молодою Кірою Найтлі про взаємовідносини та поведінку підлітків.

Розділювач (The Divide), 2011

© The Divide / Instinctive Film

Рейтинг IMDb – 5,8

У Нью-Йорку відбувається масштабний вибух, від якого 8 чоловік ховаються в одному підвалі. На цьому фантастика закінчується, залишається тільки реальність, від якої мурашки по шкірі і лоскоче нерви. Найбільш загрозливі в цьому фільмі – самі люди. При перегляді відчуваєш цілу гаму почуттів – і все одночасно.

Носії (Carriers), 2008

© Carriers / Likely Story

Рейтинг IMDb – 6,0

Дія у фільмі розгортається під час епідемії невідомого вірусу. Компанія друзів, серед яких 2 рідних братів, намагається доїхати до безпечного місця на околиці країни. Навколо заражені люди, від яких потрібно триматися подалі. Всю дорогу головним героям доведеться вирішувати складні питання, найважче з яких – на що ти готовий піти, щоб вижити. Незважаючи на деякі нереалістичні моменти, сюжет фільму інтригує і постійно тримає в напрузі.

Ідентифікація (Identity), 2003

© Identity / Sony Pictures

Рейтинг IMDb – 7,3

Під час сильної зливи 10 незнайомих людей зупиняються в придорожньому мотелі. Вночі при загадкових обставинах гине перша людина. Далі відбуваються абсолютно неймовірні події, в які складно повірити. Вишенькою на торті виступає несподіваний фінал. «Вау!» – хочеться сказати після перегляду цього фільму, в якому і трилер, і детектив зв’язалися в міцний психологічний вузлик. Настільки потужний, що розмотувати ви його будете ще кілька годин після перегляду.

Перелом (Fractured), 2019

© Fractured / Netflix

Рейтинг IMDb – 6,3

Сімейна пара з дочкою їде в гості до бабусі і дідуся. Під час чергової зупинки дівчинка випадково падає у будівельну яму. Головний герой стрибає за нею, сам отримує травму голови і втрачає свідомість. Прийшовши до тями, він вирішує відвезти дочку в лікарню на обстеження. Дівчинку з мамою забирають на МРТ, головний герой засинає, а коли прокидається, з’ясовується, що його рідні безслідно зникли. А з ними – і запис в журналі прийому. Цей фільм змусить вас сумніватися в реальності буквально кожну хвилину його сюжету (і ще кілька десятків хвилин після). Для всіх цінителів атмосфери і просто для всіх.

Маленька червона сукня (In Fabric), 2018

© In Fabric / A24

Рейтинг IMDb – 6,3

Всі жінки хочуть гарну сукню. А коли це маленька червона сукня, яка так заворожує своїм виглядом, огортає приємною тканиною і раптово ідеально сідає, хоча на кілька розмірів менша ніж треба, як тут втриматися? Ця кінострічка поступово занурює глядача у красивий містичний транс, де змішалися мода, людські бажання, сучасні технології і класичний сюрреалізм. І здається, що з цього порочного кола немає виходу. Або є?

Нічого собі поїздочка (Joy Ride), 2001.

© Joy Ride / Regency Enterprises

Рейтинг IMDb – 6,6

Фільм про те, чим може обернутися роуд-тріп, якщо почати прикро жартувати над незнайомцями. Постійно хочеться перемотати назад і попросити головних героїв більше так не робити. Цікавий динамічний сюжет, а в кінці бонусом – несподіваний фінал.

Лофт (The Loft), 2013

© The Loft / Global Road Entertainment

Рейтинг IMDb – 6,3

П’ятеро друзів вирішують зняти лофт, щоб розважатися в ньому з коханками. Через деякий час вони знаходять в квартирі труп дівчини. Кожен з них починає підозрювати інших. Красива картинка, дуже привабливі актори і події, які постійно перевертають сюжет.

Втрачений рейс (United 93), 2006

© United 93 / Universal Studios

Рейтинг IMDb – 7,5

Ця історія про один з 4 літаків, захоплених терористами 11 вересня 2001 року в США. Два з них врізалися у Всесвітній торговий центр, третій – в Пентагон, а четвертий передбачалося скинути на Білий дім. Якщо вас давно не чіпляла душу драма, то цей фільм для вас. Божевільне залучення в дійство і мільйон думок після перегляду йдуть бонусом.



• не пропусти