15 інтер’єрів маленьких спалень, оформлених з великим смаком

8387

Чудові інтер'єри маленьких спалень.
Чудові інтер’єри маленьких спалень.


На перший погляд може здатися, що маленька спальня – приміщення, яке через брак площі не може бути комфортним і стильним. Адже після розміщення ліжка в розпорядженні залишаються лічені квадратні метри. Але це зовсім не так. У сьогоднішньому огляді – переконливі докази того, що маленька спальня може бути зразком інтер’єрного дизайну.

1. М’якість насичених, але яскравих кольорів

Насичений оранжевий колір оживляє інтер'єр.
Насичений помаранчевий колір оживляє інтер’єр.


Глибокий відтінок помаранчевого, характерний для постільної білизни в цій спальні, вдало оживляє її нейтральний інтер’єр. Ще одне оригінальне рішення – шафа-купе з білим глянцевим фасадом, наявність якого сприяє візуальному збільшенню простору.

2. Дует жовтого і чорного

Спальня з яскравими жовтими акцентами.
Спальня з яскравими жовтими акцентами.


Заощадити місце в маленькій спальні вдалося за рахунок функціонального узголів’я, яке одночасно виконує роль приліжкової полиці та замінює тумбочки. За рахунок виграних квадратних метрів в спальні вдалося вмістити затишне місце для читання або прийому гостей. Динаміку стриманому інтер’єру додають деталі жовтого кольору.

3. У затишній сіро-коричневій гамі

Розслабляючий інтер'єр маленької спальні.
Розслаблюючий інтер’єр маленької спальні.


На перший погляд може здатися, що комбінація сірого і коричневого – сама нудна з усіх можливих. Але інтер’єр маленької спальні переконує в протилежному. Кольорове рішення створює заспокійливу і максимально затишну атмосферу. Незвичайні освітлювальні прилади і стоять на підлозі картини стають родзинкою стриманого інтер’єру.

4. Ефектна акцентні стіна

Інтер'єр спальні з акцентної стіною.
Інтер’єр спальні з акцентної стіною.


Навіть декоративне покриття, що імітує сіру цеглу, може використовуватися для обробки акцентної стіни. Секрет криється в нанесеному на ньому малюнку. Груба текстура цієї цегли не дозволить нанести на неї малюнок. Але натуральний матеріал можуть замінити шпалери “під цеглу”, на які можна нанести будь-яке зображення.

5. Максимально функціональні полиці

Стіна в інтер'єрі маленької спальні використана по максимуму.
Стіна в інтер’єрі маленької спальні використана по максимуму.


Якщо ліжко в маленькій спальні стоїть узголів’ям до вікна, то спробуйте задіяти стіну, де воно розташоване, по максимуму. Наприклад, зробивши на ній вбудовані полиці від підлоги до стелі, одна з яких виступає в ролі стільниці для робочого місця. Так інтер’єр спальні стане ексклюзивним, але при цьому функціональним.

6. Білий колір з деревом

Інтер'єр з великою кількістю дерева.
Інтер’єр з великою кількістю дерева.


Спальня в світлих тонах може виглядати холодної і незатишною. Для того щоб уникнути цього, інтер’єр містить елементи з натурального дерева, яке робить обстановку більш затишною. За рахунок картини з історичним сюжетом, яка для використана для декору стіни, спальня стає аристократичним і вишуканою.

7. Трохи задзеркалля

Дзеркало в інтер'єрі маленької спальні.
Дзеркало в інтер’єрі маленької спальні.


Шафа-купе з дзеркальними дверцятами – стандартне рішення для маленької спальні, яке дозволяє заощадити дорогоцінні квадратні метри. Але для створення нетривіального інтер’єру варто спробувати інший варіант. Дзеркальна стіна в узголів’ї ліжка виглядає гармонійно завдяки невеликим розмірам і переважаючим в кімнаті темним кольорам, благородно відбивається в ньому.

8. Романтика, підкреслена брутальністю

Екстравагантний інтер'єр спальні.
Екстравагантний інтер’єр спальні.


Декоративна забарвлення стіни, що імітує цементну поверхню – звична оздоблення для елемента в стилі лофт або гранж. Але вона напрочуд гармонійно виглядає і в романтичній маленькій спальні. Така стіна цікаво контрастує з ніжною обстановкою кімнати.

9. Ненав’язливао асиметрія

Стриманий інтер'єр з незвичайними елементами.
Стриманий інтер’єр із незвичайними елементами.


Асиметричні елементи в стриманому інтер’єрі маленької спальні м’яко оживляють його. Родзинками обстановки стають невеликі дзеркала в художніх рамах і вінтажний стілець, який замінює тумби. Пол і ліжкове узголів’я, зроблені зі схожих матеріалів, роблять обстановку цілісною.

10. Спальня … в шафі

Компактна спальня.
Компактна спальня.


Якщо для окремої спальні не знайшлося місця в квартирі, то куточок для сну можна облаштувати в іншій кімнаті. Наприклад, облаштувавши ліжко в ніші великої шафи, що займає всю стіну. Подібні меблі можна виготовити на замовлення.

11. У стилі конструктивізм

Інтер'єр з незвичайною стіною.
Інтер’єр з незвичайною стіною.


Модульні шафки, зібрані в незвичайному порядку, перетворюють нейтральний біло-сірий інтер’єр маленької спальні. Вони можуть використовуватися не тільки як система зберігання, але і в якості настінних полиць.

12. Функціональні ніші

Інтер'єр з функціональними нішами.
Інтер’єр з функціональними нішами.


Навіть у невеликій спальні можна облаштувати декоративні ніші, які не лише стануть окрасою інтер’єру, але і його функціональними елементами. В одній з них розташовується комфортне робоче місце, а в іншій – стоїть ліжко і тумбочки. Внутрішнє оздоблення ніш відрізняється від оздоблення стін, за рахунок чого вони стають самостійними архітектурними елементами.

13. У стилі мінімалізм

Незвичайний інтер'єр спальні. Незвичайний інтер’єр спальні.


Інтер’єр такої спальні включає всього два основні елементи – ліжко і стелаж, що стоїть в її узголів’і. Але їх незвичайне розташування робить обстановку запам’ятовується. Крім того, подібна розстановка меблів дозволяє візуально скорегувати вузьку і довгу форму маленької спальні.

14. Затишна неокласика

Спальня в неокласичному стилі.
Спальня в неокласичному стилі.


М’які кольори і стриманий дизайн меблів перетворюють маленьку спальню в справжній оазис комфорту і спокою. Але інтер’єр не виглядає нудним завдяки незвичайним полкам, розташованим під вікном, і акцентної стіні з флористичним візерунком.

15. У скандинавському стилі

Біла спальня з яскравими акцентами.
Біла спальня з яскравими акцентами.


Скандинавський стиль вже давно утримує лідируючі позиції по популярності. Маленька спальня також оформлена в межах цього стилістичного напряму. Яскраві кольорові акценти ефектно оживляють інтер’єр.



• не пропусти