Бюджетно, атмосферно та з користю: Які книжки можна подарувати на новорічні свята?

1056

Дарувати новорічні сувеніри, у вигляді чашок та шкарпеток — це не про вас? Хочеться подарувати близьким не просто річ, а святковий настрій та приємні емоції? Тоді ця добірка тематичних книжок вам знадобиться!

Ми зібрали 5 ідей, які різдвяні книжки класно дарувати під ялинку. Зберігайте цей список перед походом у книжковий магазин і не забудьте собі щось подарувати.

1. Листи Різдвяного Діда (The Father Christmas Letters, Джон Роналд Толкін)

Ця збірка легендарного автора Хобітів та Володаря Перснів — вийшла вже після його смерті. В цій книжці зібрані листи які Толкін під іменем Різдвяного Діда писав своїм дітям протягом 22 років! З 1920 по 1942. Для фанатів трилогії така книжка може стати прекрасним подарунком.

З чим дарувати: З набором спецій для глінтвейну.

2. Різдвяні повісті (The Christmas Books, Чарльз Діккенс)

У цю збірку входять знамениті різдвяні історії автора, такі як “Різдвяна Пісня”, “Новорічні Дзвони” тощо. Дікенс відомий своїм оптимізмом, адже в кожному оповіданні він прославляє найкращі людські якості: доброту, чесність, милосердя, щедрість. Таку книжку добре дарувати любителям класики.

Також, радимо почитати оповідання Чарльза Дікенса “Дари Волхвів”, після якого ваше серце остаточно наповниться різдвяним світлом радості.

З чим дарувати: З теплим шарфом чи рукавичками.

3. Про Грінча, який украв Різдво (How The Grinch Stole Christmas! Доктор Сьюз)

Відомий твір що вийшов далекого 1957 року, й з того часу його переписували, перезнімали та ставили у різноманітних виставах сотні й тисячі разів! Навіть, якщо ви вже бачили фільми про Грінча, однаково радимо почитати ще й книжку. Або подарувати її тому, хто і сам буває схожим на Грінча в період свят.

З чим дарувати: З новорічним солодким подарунком або шоколадним Дідом Морозом.

4. Ніч перед Різдвом (Микола Гоголь)

Як же обійтися без української класики? Події цієї повісті наповнені магією напередодні неймовірного свята з описом усіх різдвяних традицій українського народу. Чудовий подарунок тим, хто цікавиться традиціями свого народу. Книжка від видавництва Book Chef на сайті Yakaboo — коштує всього 70 гривень.

З чим дарувати: З пампухами, плетінкою, штоленом або іншою різдвяною випічкою.

5. Маленька книга хюґе. Як жити добре по-данськи. (The Little Book of Hygge. The Danish Way to Live Well, Мік Вікінг)

Якщо одночасно закутатися у теплу м’яку ковдру, зварити гарячого какао, ввімкнути пісні Френка Сінатри та читати хорошу книжку — можна зрозуміти, що таке “хюґе”. Ця книжка вже прогриміла в Україні кілька років тому, але напередодні зимових свят, коли хочеться затишку, вона знову набуває актуальності.

З чим дарувати: З ароматними свічками, новорічними прикрасами чи теплим пледом.

Даруйте та читайте різдвяні книжки — адже вони можуть створити казковий настрій, навіть коли на вулиці ні сніжинки, а замість святкового столу все ще робочий.

автор Вікторія Демидюк спеціально для vsviti.com.ua