Хвостаті злочинці: 10 дуже незвичайних кримінальних історій

1459

Бувають випадки, коли поліції доводиться рятувати людей від небезпечних тварин, скажімо, змії, яка випадково вибралась на свободу або тигра, який втік із зоопарку. Тут ви знайдете 10 історій про тварин, які потрапили в зовсім іншу ситуацію – всі вони були «заарештовані» за конкретні правопорушення, від бродяжництва до шпигунства.

Кіт-домушник на прізвисько Оскар

У поліцейському зведенні Оскар характеризувався як тварина «вгодована і агресивна». Цей кіт був заарештований у Швеції за те, що «тероризував» домашніх котів, приходячи «в гості» без запрошення і відбираючи у них їжу. Після «арешту» і огляду «підозрюваного», поліція вирішила, що для бездомного він виглядає занадто доглянутим. Тому вирішено було потримати волохатого бандита в ділянці, поки не вдасться відшукати його господаря. На щастя для Оскара, господар знайшовся (в іншому випадку його б приспали).

Слон-нелегал на прізвисько Бхола

Слона на рпізвисько Бхола заарештували, коли господар намагався перевезти його через кордон індійського штату Прадеш, де він сподівався вилікувати тварину. Виявилося, що до цього слон зіткнувся з вантажівкою, був поранений і майже осліп. У поліцейській дільниці Бхола швидко став улюбленцем місцевої дітвори, а його господар в суді так і не з’явився, побоявшись паперової тяганини. Пізніше суд передав слона центру з порятунку диких тварин WildlifeSOS.

Боббі – індус у Пакистані

Боббі – індійська мавпа, злочин якої полягав у «нелегальному» перетині індійсько-пакистанського кордону. На відміну від Бхола, Боббі був диким (він отримав ім’я вже після арешту), ніхто не намагався провезти його контрабандою. Він просто прогулювався і забрів на пакистанську територію. Коли місцеві виявили непроханого гостя, то спочатку спробували спіймати його своїми силами, але не змогли і звернулися до влади. Поліція штату Пенджаб схопила «порушника», взяла під варту і передала в зоопарк.

Голуб-шпигун

Пакистанського голуба виявив один житель Пенджабу (Індія) і одразу подзвонив до поліції. Може здатися дивним, що індус зміг розпізнати чужака у птахові, однак пакистанські голуби дійсно відрізняються своїм білим забарвленням. Після більш детального огляду на лапці голуба виявилося кільце з вигравіруваними на ньому адресою і номером телефону. Птицю звинуватили у шпигунстві і «посадили під арешт».

Корова-вбивця

У 2005 році в Лагосі (Нігерія) заарештували корову. Тварина звинувачувався у вбивстві водія автобуса, що зупинився на узбіччі по малій потребі. Корова підійшла до своєї жертви зі спини, збила з ніг, почала штовхати і буцати рогами, поки чоловік не помер. Потім корова перейшла в наступ на інших перехожих, але тут приспіла поліція і знешкодила злочинницю.

Мавпа Мукі

Поліція Флориди посадила мавпочку Мукі під домашній арешт за те, що вона покусала двох людей, які намагалися її погладити. Господар попереджав незнайомців, що тварина може відреагувати на «ніжності» найнепередбачуванішим чином, особливо коли навколо снують автомобілі і лякають мавпочку. Проте, відповідати перед законом все одно довелося. Домашній арешт тривав 30 днів, поки влада з’ясовували, чи не хворий Мукі сказом. Господар «злочинця» був дуже засмучений, оскільки Мукі були зроблені всі необхідні щеплення, і взагалі до цього моменту він був зразково-показовою мавпою. До того ж, через цю прикрість бідолаха Мукі був змушений відсвяткувати під арештом свій 20-річний ювілей.

Кіт-контрабандист

Не так давно в одній з в’язниць на північному сході Бразилії був заарештований кіт. До цього він був неодноразово помічений тюремним начальством, але ніяких підозр не викликав. Проте одного разу один із охоронців зауважив, що до черевця тварини прив’язаний мішечок, в якому опинився мобільний телефон і зарядка до нього, кілька маленьких ножівок та інші інструменти, явно призначені для підготовки до втечі. З’ясувалося, що цього кота виростили ув’язнені. Під час побачень кота підбирали члени їх сімей, а потім випускали у в’язниці, і тварина поверталося додому з «бандероллю».

Лоренцо – учасник наркокартелю

Папуга Лоренцо попався правосуддю у Колумбії. Він був тільки одним з 1 700 родичів, натренованих наркоторговцями стояти на шухері і побачивши наближення поліцейських кричати по-іспанськи «Біжи, біжи, поки не спіймали». Проте, поліція розпізнала хитрість і заарештувала Лоренцо прямо на місці злочину, попутно вилучивши 200 одиниць зброї, крадений мотоцикл і купу наркотиків. Разом із Лоренцо «пов’язали» чотирьох чоловік і двох інших птахів.

Бродяга Гоша

Макаку на ім’я Гоша купила заможна сім’я з російського міста Бійська. Спочатку Гоша був дуже славний, але, подорослішавши, став абсолютно некерованим і, врешті-решт, його виставили за двері. Після життя в достатку Гоша опинився на вулиці, познайомився з місцевими бомжами і кілька місяців жив із ними у покинутій будівлі. Потім до будинку нагрянула міліція, заарештувала всіх мешканців, включаючи Гошу, і всій чесній компанії були висунуті звинувачення у бродяжництві. Депортувати Гошу було занадто дорого, тому вирішено було відправити його в новосибірський зоопарк.

Чарівний козел

 

У цього арештанта взагалі не було імені. Його взяли під варту в 2009 році у Нігерії як співучасника пограбування. Свідки стверджували, що кілька чоловіків намагалися відкрити чужу машину. Майже всіх поліції вдалося взяти на місці злочину, тільки один втік. Коли поліція наздогнала втікача, виявилося, що це … козел. Поліція подумала і прийшла до висновку, що, мабуть, невідомий співучасник злочину за допомогою магії перетворився на козла, щоб уникнути покарання (не тут то було!). Зрештою, козел був проданий на влаштованому поліцією аукціоні за 300 найра (або близько двох доларів).