12 надихаючих ідей, які допоможуть створити у вашому будинку романтичний інтер’єр

1604

Зробити свій будинок або квартиру романтичними - легко!

Романтичний інтер’єр в будинку – це не тільки серця і троянди, які встигли набриднути, і так необхідні напередодні свят для закоханих. Це ще й вишукана легкість, якої іноді так не вистачає… Ділимося ідеями, які допоможуть додати романтики в звичну домашню атмосферу.

1. Прозаїчно, але необхідна чистота Романтичний інтер'єр - свіжий і чистий.

Можливо цей момент деяким і може здатися очевидним, але саме з ретельного прибирання будинку починається створення романтичної обстановки. Чистота і свіжість – важливі атрибути романтики у всіх її проявах. Тому, якщо стоїть вибір – прибрати в будинку або виготовити зайвий рожево-червоний декор, то краще виберіть перший варіант.

2. Бризки червоного

Червоні деталі перетворюють навіть стриманий інтер'єр.

Традиційним кольором романтики вважається рожевий. Але червоний більш універсальний в плані сполучуваності з іншими відтінками і не має асоціацій з інфантильністю. Тому рекомендуємо додати в інтер’єр яскраві акценти червоного кольору: квіти, декоративні подушки, вази, статуетки… Робити червоний домінуючим кольором в інтер’єрі не варто. В іншому випадку обстановка буде сприйматися як небезпечна і сприяти надмірного збудження нервової системи.

3. Райський сад будинку

Рослинні принти і вкраплення зеленого роблять інтер'єр романтичним.

Чим більше в будинку живих рослин, тим більш романтичним він здається. Ідеальним варіантом стануть квітучі варіанти. Якщо бажання регулярно доглядати за домашнім садом немає, то це не проблема. Просто час від часу купуйте квітучі рослини в горщиках. Вони набагато практичніші, ніж звичайні букети – цвітіння триває протягом декількох тижнів. Серед новинок, зовсім не потребуючі догляду, і при цьому не відрізняються від живих рослин – стабілізовані квіти. Якщо ви зовсім не любите квіти, то нехай вони будуть присутні хоча б в намальованому вигляді на шпалерах або текстилі.

Також перегляньте: 10 приголомшливих ідей, які зроблять інтер’єр вітальні ексклюзивним

Живі рослини зроблять романтичним навіть стриманий інтер'єр.

4. Царство ніжних ароматів

Квіти - один із способів створити приємний аромат в будинку.

Ідеальна романтична обстановка – це та, яку сприймають люди декількома органами почуттів. Про візуальній складовій ми вже трохи подбали, тому настає час впливу на нюх. Якісний освіжувач повітря з квітковим запахом, ефірні масла троянди або жасмину в аромалампі, ароматичні палички… Відповідний спосіб вибирається залежно від причини, по якій створюється романтичний інтер’єр – в честь свята або в якості постійного оформлення.

5. Місця для обраних

Відокремлені місця для романтичних натур.

Для кожної людини романтика – це індивідуальний набір складових. Але серед способів створити романтичний інтер’єр, який можна визнати універсальними – затишні куточки, призначені для обмеженого кола людей. Наприклад, мініатюрні лавки в саду, місця для сидіння на широкому підвіконні, пара крісел-качалок поруч з каміном, зручна канапа біля вікна… Подбайте про те, щоб ці місця були дійсно комфортними. Не зайвими будуть пледи і подушки.

6. П’ятдесят відтінків білого

Різноманіття відтінків білого в романтичному інтер'єрі.

Більш романтичний колір, ніж білий, складно уявити. Різноманітність палітри відтінків білого – від молочного до димчастого – дозволить кожному підібрати колір за смаком. Напівпрозорі фіранки, натуральна шкіра на підлозі, м’які меблеві чохли, витримані в цьому кольорі – і романтичний інтер’єр готовий. Житло, де білий обраний в якості домінуючого кольору в інтер’єрі, дарує його мешканцям відчуття безтурботності і віри в краще майбутнє. Але щоб обстановка не нагадувала лікарню або офіс, варто додати яскравих акцентів.

7. Увага до … ванної кімнати

Романтичні ванні кімнати.

Вітальня і спальня – кімнати, які найчастіше асоціюються з романтичним інтер’єром. Але щоб може бути романтичніше, ніж несподіваний сюрприз? Спробуйте основним інгредієнтом коктейлю «романтичний інтер’єр» зробити ванну кімнату. Світла мармурова плитка, білосніжні махрові рушники, вертикально задрапірований текстиль, ванна на ніжках – і вишукана обстановка готова.

8. Таємниче м’яке світло

Складна система освітлення створює романтичну обстановку.

Романтична обстановка і свічки – практично одне ціле. Але для щоденного використання свічки не підходять, тому рекомендуємо звернути увагу на інші види ілюмінації. Замінити їх зможуть точкові світильники. Головне – створити багаторівневе освітлення в будинку, щоб стельова люстра не була єдиним джерелом світла. Також рекомендуємо вибирати лампочки з теплим або нейтральним світінням, а не холодним білим. Якщо романтична обстановка приурочена до якогось свята, то свічки краще запалювати відразу після приходу гостей. Адже воскові краплі, які утворюються досить швидко, виглядають не найкращим чином.

Також перегляньте: Золото знову в моді: приголомшливе перетворення інтер’єрів за рахунок яскравих сонячних акцентів

9. Тепла елегантність вінтажа

Старовинні речі відмінно впишуться в романтичний інтер'єр.

Старовинні речі несуть в собі чарівність давно минулих часів і дарують щемливе почуття ностальгії. Саме тому їх присутність в романтичному інтер’єрі – необхідна. Якщо справжніх антикварних речей у вашому розпорядженні немає, то зверніть увагу на їх штучно зістарені аналоги. Придивіться до інтер’єрних стилів Шеббі шик, кантрі і прованс: ці найромантичніші види оформлення мають на увазі використання милих вантажних речей.

10. Наступність поколінь

Старовинні фамільні фото в інтер'єрі.

Прикрасити інтер’єр вінтажними речами, що дісталися від представників старшого покоління, не вийшло? Тоді використовуйте в якості декору старовинні сімейні фото, які вам подобаються.

11. Краплі скла і кришталю

Скляний декор в романтичному інтер'єрі.

Скляні поверхні, що мають велику площу, будуть більше нагадувати про хмарочосита сучасні офіси, ніж про романтику. Зовсім забувати про скло і кришталь не варто, але важливо не перестаратися з їх кількістю. Посуду і дрібного декору з цих матеріалів буде цілком достатньо. Трохи перламутру, зістареного золота і срібла також відмінно впишуться в романтичний інтер’єр.

12. Ніжність текстильних фактур

Тактильні відчуття важливі при створенні романтичного інтер'єру.

Щоб відчути романтику на дотик, використовуйте в інтер’єрі м’який текстиль – шовк, синель, матлассе, вельвет. Підійдуть і інші матеріали, дотик до яких доставляє позитивні емоції – ніжний натуральний або штучне хутро, легкий тюль.