10 футуристичних споруд світу, які стали реальністю

3588

Щорічно у світі зводять різні споруди, одні з яких вражають своїми футуристичними формами, а інші взагалі кидають виклик законам гравітації, змушуючи із захопленням розглядати чудеса архітектурних споруд. І якщо так подумати, то більшість цих будівель нагадують собою локації з фантастичних фільмів, які стали невід’ємною частиною сучасного світу, створені геніальними інженерами за допомогою сучасних технологій.

1. Джидда Тауер (Вежа Царства), Джидда, Саудівська Аравія

Вежа Царства висотою в 1007 метрів стане першою будівлею, яка подолала кілометраж. Хмарочос, в якому передбачено абсолютно все, являє собою унікальне архітектурне спорудження. Завдяки аеродинамічному тристоронньому дизайну, що дозволяє впоратися зі швидкістю вітру і силою тяжіння, вежа має на перший погляд просту, проте вельми оригінальну конусоподібну форму. Варто також відзначити той факт, що всі зовнішні стіни виконані з особливого скла з низькою провідністю, що дозволяє зменшити охолоджуюче навантаження.

2. Перлина Дубая, Дубай

Перлина Дубая – це не просто середньостатистична висотка, а унікальна у своєму роді багатофункціональна споруда, що складається з чотирьох веж висотою до трьохсот метрів. У ній розташувалися офіси преміум-класу, резиденції, ресторани, магазини, розважальні заклади, а також готель з однойменною назвою, з прекрасним видом на острів Пальма Джумейра. До того ж, приємним бонусом є зелені насадження і небесний міст, що з’єднує між собою всі чотири вежі.

3. Садова вежа Агора, Тайбей

The Agora Garden Tower – унікальна у своєму роді, а головне екологічно чиста в усіх сенсах двадцятиповерхова споруда з садами на кожному поверсі. Дизайнери та інженери, натхненні формою ДНК з подвійною спіраллю, створили за її образом і подобою цю дивовижну споруду, що викликає здивування з перших секунд. Дивлячись на цей хмарочос, складається враження, ніби будівля закручується на дев’яносто градусів вздовж свого профілю при русі знизу-вгору.

4. Dawang Mountain Resort, Чанша, Китай

Мабуть, цю курортну споруду можна назвати справді фантастичною. Побудована на двох скелях над старим кам’яним кар’єром з двухсотфутовим водоспадом, вона містить в собі аквапарк, крижаний світ з готелем, ресторани, магазини і критий лижний схил.

5. Новий аеропорт Стамбула

Новий стамбульський аеропорт є одним з найбільших авіаційних вузлів, що мають шість злітно-посадкових смуг, неймовірно величезний термінал і парковку в формі тюльпана. Також цікавим рішенням став решітчастий дах з синьою поверхнею, що відбиває світло і склепінчаста стеля, що створює захоплюючий простір усередині Терміналу 1.

6. Дубай One Tower

А от Dubai One Tower стане одним з найвищих житлових будинків у світі. На висоті сімсот одинадцять метрів буде ні багато ні мало, а 885 квартир, а також приємним доповненням до всього стане критий лижний схил і пристань для яхт. Це місце являє собою техногенний рай, який однозначно варто відвідати, щоб отримати масу яскравих вражень від побаченого.

7. Форест-Сіті, Джохор, Малайзія

Forest city є інтегрованою зону «робота-життя-гра», призначеною для підтримки робочих місць у сфері фінансів, технологій і біотехнологій. Архітектурний план Форест-Сіті передбачає будівництво зеленого міста з дощовою і зливовою водою, сонячною енергією, вертикальним зростанням і густим листям. На додаток до великих паркових зон, мангрових боліт і зеленого коридору, також заплановано інноваційний дизайн для мережі парків і садів на даху (які будуть взаємопов’язані).

8. Еко Атлантік Сіті, Лагос, Нігерія

Атлантік Сіті – новаторський розвиток з використанням меліорованих земель. Це буде елітний майданчик з пристанню для яхт і сотнями одиниць першокласного житла після завершення. Діловий район сам по собі стане віхою і фінансовою штаб-квартирою для Нігерії, схильною до надмірних повеней.

9. Міленіум, Тангеранг, Індонезія

Селище Міленіум – це глобальне розумне місто, особливістю якого є те, що офісні приміщення розташовані не на одному, а на трьох висотних будівлях. Іконічна вежа – дійсно культова споруда, яка, коли буде завершена, стане найвищою будівлею в Індонезії. З коледжами, готелями, художнім районом, конференц-центром, ресторанами, клубом, художнім музеєм, торговим центром і оздоровчим районом, Millenium Village дійсно місто Міленіум, і не тільки за назвою, що поєднує у собі зелені насадження і техногенні новинки.

10. Проект Хозарських островів, Азербайджан

Проект Хозарських островів – це мега-проект, де заплановано, що забудова займе більше двох тисяч гектарів, з висотними будівлями на декількох островах і дійсно сміливим планом будівництва мостів, що з’єднують населені пункти. Після завершення будівництва, Хозарські острови стануть емблемою розвитку Азербайджану, а центральним елементом проекту стане найвища на той час вежа у світі – Азербайджанська вежа. Очікується, що після завершення будівництва на островах з’являться вісім готелів, яхт-клуб, траса для Формули-1 і аеропорт.