
Любите смачні та корисні страви, які можна приготувати дуже швидко? Якщо так, то вам точно сподобається ця підбірка рецептів бутербродів з тунцем!
Тунець є чудовим джерелом білка та незамінних жирів Омега-3, що робить його ідеальним інгредієнтом для смачних та корисних бутербродів.
В цій підбірці ви знайдете різноманітні рецепти канапок з тунцем, які не тільки задовільнять ваші смакові рецептори, а й наповнять вас енергією та поживними речовинами для продуктивного дня. Виберіть свій улюблений рецепт та насолоджуйтесь прекрасним смаком!
Бутерброди з тунцем та яблуком

Покладіть на рум’яні шматочки хліба салат із консервами, соковитим кисло-солодким фруктом та фіолетовою цибулею.
Час приготування:
- Загальний – 15 хв;
 - Активний – 15 хв.
 
Інгредієнти:
- Хліб – 4 скибочки;
 - Консервований тунець – 200-250 г;
 - Яблуко – ½ штуки;
 - Свіжий лимонний сік – 1 ст. ложка;
 - Фіолетова цибуля – ⅓ штуки;
 - Сіль – за смаком;
 - Перець чорний мелений – за смаком;
 - Майонез – за смаком;
 - Листовий салат – за смаком.
 
Приготування:
- Скибочки хліба підсушіть у тостері або на сухій пательні.
 - З банки з консервами злийте рідину. Рибу розімніть вилкою.
 - Яблуко наріжте невеликими шматочками і збризкайте лимонним соком. Цибулю подрібніть ножем.
 - Змішайте рибу з яблуком та цибулею. Посоліть, поперчіть та заправте майонезом.
 - Викладіть на хліб листя салату, а поверх них салат з тунцем.
 
Брускетта з тунцем і помідорами

Оливки та винний оцет чудово доповнюють рибу та свіжі овочі. Ця закуска готується просто і швидко, а результат порадує всіх.
Час приготування:
- Загальний – 20 хв;
 - Активний – 10 хв.
 
Інгредієнти:
- Багет – 5 шматочків;
 - Рослинна олія – 1 ст. ложка;
 - Консервований тунець – 150-200 г;
 - Помідори – 2-3 штуки;
 - Оливки – 1 жменя;
 - Базилік – за смаком;
 - Червоний винний оцет – ¹⁄₄–¹⁄₂ ст. ложки;
 - Сіль – за смаком;
 - Часник – 1 зубчик.
 
Приготування:
- Змастіть хліб олією і покладіть на деко. Відправте духовку до 180°C на 8–10 хвилин.
 - Тим часом подрібніть рибу виделкою. Наріжте помідори та оливки шматочками. Подрібніть частину базиліка. Змішайте підготовлені інгредієнти з оцтом та сіллю.
 - Трохи остудіть багет, потім натріть його часником. Покладіть на кожен шматочок рибну суміш. Прикрасьте базиліком, що залишився.
 
Сендвічі з тунцем та маринованими огірками

Яскравий смак овочів – чудове доповнення до риби.
Час приготування:
- Загальний – 10 хв;
 - Активний – 10 хв.
 
Інгредієнти:
- Мариновані огірки – 1-2 штуки;
 - Консервований тунець – 150 г;
 - Майонез – за смаком;
 - Сіль – за смаком;
 - Перець чорний мелений – за смаком;
 - Хліб – 4 скибочки;
 - Листовий салат – 2 листки.
 
Приготування:
- Наріжте огірки невеликими шматочками. Рибу розімніть виделкою. Змішайте все з майонезом, сіллю та перцем.
 - Хліб підсушіть у тостері або на сухій пательні.
 - На хлібну скибочку викладіть салатний лист та рибу. Накрийте другим шматочком хліба. Зробіть другий бутерброд з тунцем.
 
Сендвічі з тунцем та рікотою

З рибних консервів та ніжного сиру виходить чудова намазка для бутербродів.
Час приготування:
- Загальний – 10 хв;
 - Активний – 10 хв.
 
Інгредієнти:
- Лимон – 1 штука;
 - Консервований тунець – 150 г;
 - Фіолетова цибуля – ¼ штуки;
 - Рікота – 60 г;
 - Оливкова олія – 1 ст. ложка;
 - Соус табаско – ½ ч. ложки;
 - Сіль – ½ ч. ложки;
 - Перець чорний мелений – ½ ч. ложки;
 - Хліб – 4 скибочки;
 - Листовий салат – за смаком.
 
Приготування:
- Дрібною теркою зніміть цедру з лимона, достатньо половини чайної ложки. З м’якоті вичавіть столову ложку соку.
 - Рибу розімніть вилкою. Цибулю подрібніть. Змішайте з рікотою, цедрою, лимонним соком, оливковою олією, табаско, сіллю та перцем.
 - Розподіліть намазку по хлібних скибочках і додайте листовий салат. Зверху викладіть ще по скибочці хліба.
 
Бутерброди з тунцем, йогуртом та яйцем

Відмінний варіант швидкого та смачного перекусу. Таку закуску можна готувати як у будні, так і на свято.
Час приготування:
- Загальний – 20 хв.
 - Активний – 10 хв.
 
Інгредієнти:
- Яйця – 2 штуки;
 - Консервований тунець – 170 г;
 - Білий йогурт – 2 ст. ложки;
 - Хліб – 4 скибочки;
 - Будь-яка зелень за смаком.
 
Приготування:
- Відварити яйця круто, остудити і очистити. Розріжте їх навпіл.
 - Злийте зайву рідину з банки з тунцем, розімніть його вилкою і змішайте з йогуртом.
 - Намажте суміш на хліб, покладіть зверху яйця та посипте зеленню.
 
Канапки з консервованим тунцем та оливками

Змішайте рибні консерви з пікантними оливками і додайте трохи лимонного соку. Буде смачно!
Час приготування:
- Загальний – 10 хв;
 - Активний – 10 хв.
 
Інгредієнти:
- Оливки без кісточок – 8-10 штук;
 - Лимон – ⅓ штуки;
 - Консервований тунець – 1 банка;
 - Хліб чи батон – 4–6 скибочок;
 - Листовий салат – за смаком.
 
Приготування:
- Наріжте оливки невеликими шматочками. З лимона вичавіть сік.
 - Розімніть рибу виделкою. Змішайте з оливками та лимонним соком.
 - Скибочки хліба підрум’яньте в тостері або на пательні.
 - Візьміть одну скибочку хліба. Викладіть на неї салат, рибу і накрийте ще одним лист салату, а потім – другою скибочкою хліба.
 - Так само зробіть ще один або два бутерброди.
 
Сендвічі з консервованим тунцем та сиром

Маринований огірок і гірчиця надають рибній начинці нотки пікантності, тому звичайна страва виходить справді смачною.
Час приготування:
- Загальний – 13 хв;
 - Активний – 7 хв.
 
Інгредієнти:
- Консервований тунець – 100 г;
 - Маленький маринований огірок – 1 штука;
 - Шпинат або інша зелень – ½ пучка;
 - Майонез – 3 ст. ложки;
 - Гірчиця – ½–1 ст. ложка;
 - Хліб – 4-6 шматків;
 - Вершкове масло – 2 ст. ложки;
 - Сир – 60-80 г.
 
Приготування:
- Тунець розімніть вилкою. Огірок наріжте невеликими шматочками. Дрібно наріжте зелень. Змішайте підготовлені інгредієнти з майонезом та гірчицею.
 - Хліб з одного боку змастіть маслом. Розігрійте пательню на середньому вогні. Покладіть скибку хліба маслом вниз.
 - Зверху покладіть тонко нарізаний сир, розподіліть рибну начинку по ньому і додайте ще шматочок сиру.
 - Накрийте другим шматком хліба так, щоб намащений маслом бік був зверху. Злегка притисніть.
 - Обсмажуйте 3-4 хвилини, доки низ не підрум’яниться. Акуратно переверніть, придавіть і готуйте сендвіч ще стільки ж. Таким чином приготуйте і інші сендвічі.
 
Ці бутерброди з тунцем – це саме той варіант легкої та поживної закуски, яка виручить у будь-якій ситуації. Адже готується з кількох інгредієнтів та всього декілька хвилин хвилин.
















