7 рецептів смачних канапок зі шпротами, які стануть вашими улюбленими. Зібрали для вас апетитні холодні закуски для дружніх посиденьок та святкового столу.
Святкові канапки зі шпротами, яйцями та овочами
Універсальна закуска: подавайте на сніданок або на новорічний стіл.
Інгредієнти на 4 порції:
- Яйця 5–6 штук
- Майонез за смаком
- Сіль за смаком
- Перець чорний мелений за смаком
- Хліб або багет 6–8 скибочок
- Помідори 1–2 штуки
- Огірок 1 штука
- Шпроти 1 банка
- Кунжут за смаком
Приготування:
- Яйця відваріть вкруту. Остудіть. Натріть на дрібній тертці, змішайте з майонезом, сіллю та перцем.
- Хліб підрум’яньте в тостері або сухій сковороді. Остудіть.
- Огірок та помідори наріжте тонкими шматочками.
- Змастіть хлібні скибочки яєчною намазкою. Зверху викладіть шпроти та овочі. Посипте кунжутом.
Бутерброди зі шпротами та рікоттою
Незвичайне поєднання риби та ніжного італійського сиру доповнять освіжаюча кислинка лимона та ароматна петрушка.
Інгредієнти на 4 порції:
- Хліб 4 скибочки
- Лимон ¹⁄₂ штуки
- Петрушка за смаком
- Рікотта 4-6 ст. ложок
- Шпроти 8 штук
Приготування:
- Хліб обсмажте на сухій сковороді за 3-4 хвилини, доки він не набуде золотистого кольору.
- З лимона вичавіть сік. Петрушку дрібно поріжте.
- Тости змастіть товстим шаром рікотти. На сир викладіть шпроти.
- Полийте тости лимонним соком і посипте петрушкою.
Канапки зі шпротами та солоними огірками
Ця проста, швидка та дуже апетитна закуска, знайома багатьом з дитинства, стане хітом на святковому столі.
Інгредієнти на 5 порцій:
- Яйця 2 шт
- Темний хліб 10 скибочок
- Кисломолочний або вершковий сир 5-6 ст. ложок
- Солоні або мариновані огірки 2 штуки
- Шпроти 150-200 г
- Зелень кілька гілочок
Приготування:
- Яйця відваріть вкруту, остудіть, очистіть і наріжте кружальцями.
- Хліб підсушіть у тостері або сухій сковороді. Огірки наріжте тонкими дольками.
- Змастіть хліб сиром. На кожну скибочку викладіть яйця, огірки та шпроти. Прикрасьте зеленню.
Брускети зі шпротами, моцарелою та в’яленими помідорами
Версія традиційної італійської закуски з яскравим акцентом у вигляді копченої риби.
Інгредієнти на 4 порції:
- Багет 4 скибочки
- Моцарела 80 г
- Фіолетова цибуля 1 шт
- В’ялені помідори 40 г
- Шпроти 8 штук
- Базилік за смаком
Приготування:
- Розігрійте духовку до 180 градусів.
- Моцарелу наріжте кружальцями і викладіть на скибочки багету. Запікайте хліб у духовці 3-4 хвилини, доки сир не розплавиться.
- Цибулю наріжте кільцями. З помідорів та шпрот злийте олію.
- На гарячий багет викладіть шпроти, помідори та цибулю. Прикрасьте брускети листочками базиліка.
Канапки зі шпротами та плавленим сиром
Родзинка цієї простої закуски – в ароматній сирній пасті з часником та кропом.
Інгредієнти на 6 порції:
- Житній хліб 6 скибочок
- Кріп ⅓ пучка
- Часник 1 зубчик
- Сирок плавлений 90 г
- Огірок маринований або свіжий 1 шт
- Шпроти 6 шт
Приготування:
- Обсмажте хліб на сухій сковороді за 3-4 хвилини до хрусткої скоринки.
- Відкладіть кілька маленьких гілочок кропу для прикраси, решту зелені крупно наріжте. Дрібно порубайте часник.
- За допомогою блендера подрібніть кріп, часник та плавлений сир у однорідну масу.
- Наріжте огірок тонкими скибочками.
- Змастіть хліб сирною пастою, викладіть шпроти та огірок, прикрасьте бутерброди гілочками кропу.
Бутерброди зі шпротами, редискою та яйцем
Скибочки хрустких овочів та свіжа зелень роблять просту закуску яскравою та святковою.
Інгредієнти на 8 порцій:
- Яйця 2 шт
- Редиска 3 шт
- Огірок ½ шт
- Хліб чорний 8 скибочок
- Майонез 2 ст. ложки
- Шпроти 8 шт
- Листя петрушки
Приготування:
- Яйця зваріть вкруту, остудіть, очистіть і наріжте кружальцями.
- Редиску та огірок наріжте тонкими скибочками.
- Хліб трохи змастіть майонезом. Викладіть на нього по одному шматочку яйця, редиски та огірка.
- Зверху покладіть шпроти і прикрасьте бутерброди листочками петрушки.
Бутерброди зі шпротами, авокадо та кисломолочним сиром
Кремове авокадо гармонійно доповнює насичений смак риби, а лайм надає закусці пікантної нотки та тонкого цитрусового аромату.
Інгредієнти на 4 порції:
- Авокадо ½ шт
- Лайм
- Зелена цибуля за смаком
- Темний хліб 4 скибочки
- Сир 2 ст. ложки
- Шпроти 80-100 г
- Мелений чорний перець за смаком
Приготування:
- Авокадо очистіть та наріжте тонкими скибочками.
- Тонко наріжте лайм. Зелену цибулю порубайте.
- Змастіть хліб тонким шаром сиру. До сиру можна додати трохи майонезу. На сир викладіть нарізаний авокадо, а потім по 3-4 шпроти.
- Прикрасьте бутерброди скибочками лайма та зеленою цибулею, посипте чорним перцем.