Україна туристична: що варто відвідати на Київщині

1462

Ми просто не хочемо в це вірити, але такою вже є гірка правда: вчора був останній день літа, – і це просто жахливо. Ми, до прикладу, так і не зрозуміли, куди зник 91 день теплої пори року. Втім, і це не причина сумувати, адже нашою країною можна милуватися за будь-якої пори року, пише Радіо Максимум.

Зауважимо, що на початку осені все ще тепло, а от спеки вже й нема.

Ну що ж, збирайте валізи та читайте далі. Вирушаємо до столиці України та її околиць. До слова, про Київщину можна розписувати дуже багато, тому не тримайте зла на нас через те, що ми могли просто забути написати ваше улюблене місце в цій області.

Якщо вас втомило велике місто – вирушайте на природу.

Ландшафтний парк у селі Буки

Тут усе класично: велика кількість води, зелені, казкові скульптури, величний храм і фонтан. Створений він в 1996 році підприємцем Іваном Сусловим. Зазначимо, що раніше на цій ділянці було сміттєзвалище.

Загалом парк ділиться на дві умовні частини: храм і фонтан, а також ландшафтний парк. Навідаєтесь до церкви Святого Євгенія та дзвіниці Данила. Сфотографуйтеся біля фонтану, який раніше стояв на майдані Незалежності. Зауважимо, що останній протягом багатьох років пролежувався без діла.

Ландшафтний парк у селі Буки - фото 192574
Ландшафтний парк у селі Буки
Дітям теж буде що робити, адже на території парку функціонує міні-зоопарк. Також малечу можна вигуляти на галявині казок, де можна побачити безліч незвичайних казкових фігур.

Ще одна атракція за межами міста. Відчуйте себе жителем Київської Русі.

Парк Київська Русь в Копачеві

Цікаво, що парк будували так, щоб відтворити давньоруську столицю Київ у масштабі 1:1. Для цього ініціатори залучили істориків й етнографів, які змогли відтворити проект. Древнє місто оточують оборонні споруди. Зокрема, це дев’ятиметровий вал, який в довжину сягає півтора кілометра. Також рів глибиною п’ять метрів та в’їзна брама зі сторожовими вежами. Просто неможливо не побачити Михайлівські ворота, які сягають 21 метр у висоту.

Парк Київська Русь в Копачеві - фото 192571
Парк Київська Русь в Копачеві
Як тільки ви зайдете до княжого Києва, ви побачите й княжий двір, й посольські хороми, й садиби містян. Також рекомендуємо прогулятися ярмарком майстрів, на якому можна придбати сувеніри.
Парк Київська Русь в Копачеві - фото 192572
Парк Київська Русь в Копачеві
Ще трохи чарівної природи. Рекомендуємо їхати до Богуслава.

Гранітне оголення у Богуславі

Саме невеличке містечко засноване в 1032 році князем Ярославом Мудрим. Саме в цьому місті можна побачити знаменитий пам’ятник природи – Богуславське гранітне оголення, яке ще називають просто гранітною “ямою”.

Гранітне оголення у Богуславі - фото 192570
Гранітне оголення у Богуславі
Науковці вважають, що вік гранітних скель досягає аж двох мільярдів років. Валуни, які хаотично розкидані, утворюють неймовірний гранітний острів, який омивається двома рукавами річки Росі.

Гранітні скелі досягають 10-12 метрів у висоту та формують неймовірний каньйон протяжністю 1,5 кілометра. Це просто необхідно бачити.

А до цієї атракції має навідатися кожен українець. Маємо підозру, що ви розумієте, про що мовиться.

Музей корупції “Межигір’я” в Новій Петрівці

Про колишню резиденцію “легітимного” не чув хіба лінивий, адже вона викликала справжній ажіотаж серед українців. Це не дивно, адже чого тільки варта страусова ферма та золотий унітаз.

Сам же будинок став справжнісіньким символом олігархічної та злочинної влади. Ми не будемо багато розписувати, а краще просто покажемо, що ж собою являє “Межигір’я”.

Музей корупції "Межигір'я" - фото 192567

Музей корупції "Межигір'я" - фото 192568
Музей корупції "Межигір'я" - фото 192569
Не замістям єдиним, адже в Києві є багато красивих місць, які необхідно відвідати.

Поділ

Поділ - фото 192566

Це одне з найбільш затишних місць у центрі Києва.

Андріївський узвіз

Андріївський узвіз - фото 192564

Якщо ви вже біля подолу, то однозначно прогуляйтесь узвозом.

Статуя Батьківщина-Мати

Статуя Батьківщини-Матері - фото 192563

Вам може не подобатися цей монумент, а може й подобатися. Втім, суть не так у самій скульптурі, як у її величі: скульптура Батьківщини-Матері сягає 62 метрів у висоту.

Майдан Незалежності

Майдан Незалежності - фото 192562

Ми не будемо нічого розписувати, адже ви й самі все розумієте…

Будинок з химерами

Будинок з химерами - фото 192561

Якраз навпроти Адміністрації Президента стоїть незвичний і дещо містичний будинок. Принаймні, таким він здається зовні через скульптурний ансамбль, який прикрашає будівлю.

Софійська площа

До слова, булавою Хмельницький розмахує не в бік московії, на жаль. Спочатку монумент стояв так, що булава вказувала в сторону Польщі, але було одне “але”: кінь своїм хвостом був повернутий до Михайлівського Золотоверхого, що не вельми припало до душі. Це й стало причиною того, що монумент повернули. Тепер він показує кудись на Швецію.

Софійська площа - фото 192559

Арка Дружби народів

Так, її теж потрібно побачити. Щоправда, вона трохи настраждалася під час цьогорічного Євробачення. Ну ніяк не вдалося перетворити арку на повноцінну веселку ;)

Арка Дружби народів - фото 192560

Пейзажна алея

Пейзажна алея - фото 192557
Пейзажна алея - фото 192558

Трохи дитячої психоделіки. Аліса б однозначно оцінила ці скульптури.

Дніпро

Дніпро - фото 192549

І не забувайте прогулятися біля берегів Дніпра.