Україна туристична: що варто відвідати на Закарпатті

1569

Літо не планує зупинятися, а це означає, що вже давно пора замислюватися над тим, куди варто чкурнути на відпочинок. Якщо так сталося, що повноцінна відпустка вам не світить – залишайтеся з нами. У нашій новій рубриці ви ознайомитесь з місцями, які можна відвідати за один вікенд.

Ну що ж, збирайте валізи та читайте далі.

Краще гір можуть бути тільки гори, на яких ще не бував. От і цього разу ми підібрали для вас цікаві та затишні місця Закарпаття. Вмощуйтесь та готуйтесь до насиченої подорожі.

Мукачево

Любите вино та затишок? Тоді вам однозначно потрібно навідатися в Мукачево. Передовсім рекомендуємо глянути до замку-фортеці “Паланку”, з якого можна помилуватися міськими краєвидами. До слова, Мукачево славиться своїми винами, тому можна сміливо привезти з собою кілька літрів смачного домашнього вина.

Замок "Паланок" - фото 184363

Замок "Паланок" - фото 184364
Замок “Паланок”

Берегове

Вина багато не буває. Погоджуєтесь? Наступною зупинкою є Берегове – закарпатська столиця вина. Також місто відоме своїми термальними джерелами – басейни з гарячою водою, яку видобувають з земних надр, розташовані просто неба.

Берегове - фото 184365
Берегове

Східниця

Ідеальне місце для відпочинку. Навколо неї – лісисті гори, вершини яких подекуди досягають тисячі метрів. А от повітря має понижений рівень кисню, натомість шалено насичене ароматами хвої та лікарських трав, які ростуть в Східниці.

Східниця - фото 184366
Східниця

Синевир

Трохи містики вам. Синевир – найбільше гірське озеро в Україні. Воно сформувалося ще понад 10 тисяч років тому. До слова, на півдні від озера можна побачити чудовий Кам’янецький водоспад.

Синевир - фото 184369

Синевир - фото 184368
Синевир - фото 184367
Синевир

Ужгород

Іще одне затишне та дуже європейське місто. Якщо ви не хочете провести вікенд, роз’їжджаючи горами – відпочиньте кілька днів в цьому чудовому місті.

Ужгород - фото 184371
Ужгород

Звичайно ж, слід завітати до візитівки міста – Ужгородського замку. Його велич вам припаде до душі.

Ужгородський замок - фото 184372
Ужгородський замок

Ботанічний сад

Поки тепло та все цвіте – ви просто зобов’язані заглянути до місцевого ботанічного саду.

Магнолії - фото 184373
Магнолії

Синагога

От на театральній площі розташована велична єврейська синагога. Зазначимо, що аналога їй немає в усій Європі. Сама споруда виконана в неомавританському стилі – поєднання романтизму з візантійськими та арабо-марокканськими мотивами.

Синагога - фото 184374
Синагога

Міні-скульптури

Такі малі пам’ятники набирають шаленої популярності в Ужгороді. Будемо відвертими, під час останньої поїздки в Ужгород, нам вдалося знайти не всі скульптури. До слова, це може бути дуже милим квестом.

Міні-скульптура на набережній - фото 184375
Міні-скульптура на набережній


• не пропусти