Прогулянка вечірніми вулицями. Топ-10 українських міст з найкрасивішими вечірніми пейзажами (фото)

11899

Топ-10 українських міст з найкрасивішими вечірніми пейзажами (фото)

Коли сонце вже сідає за обрій і на міста опускаються сутінки, вулиці починають виблискувати вогнями дивовижних кольорів. Відблиск вуличних ліхтарів та вікон на мокрому асфальті. Це час закоханих, час романтики, час, коли місто відкриває свої невидимі раніше образи і таємниці. Сірі будівлі й дороги враз оживають. У місячному сяйві, що легко стелиться вздовж темних вулиць, міста стають такими затишними і домашніми…

В Україні є міста, що ніби створені для романтичних вечірніх прогулянок. Прогулянок вздовж набережної під крики чайок; між пахучих клумб і красивих ліхтарів; звивистими вуличками під легким снігом, що виблискує на світлі; чи під кольоровим дощем літніх фонтанів… Сьогодні ВСВІТІ пропонує Вам екскурсію містами із найкрасивішими вечірніми пейзажами.

Вінниця

«Над Бугом загоряються вогні, чарівний вечір росами п’янить… вечірня Вінниця вогнями міниться…» – співають вінничани про своє місто. Вінниця простяглась вздовж мальовничого берега річки Південний Буг. Тут багато зелені і фонтанів, які стають справжнім видовищем ввечері, коли на воді загоряються кольорові вогні. А відомий світломузичний фонтан «Рошен» називають одним з найкрасивіших у Європі. Центр Вінниці прикрашають старі барокові будівлі, поміж яких курсують трамваї.

Вечірня набережна (фото: Павло Лебедєв)
Вечірня набережна (фото: Павло Лебедєв)
фото: blog.stanis
фото: blog.stanis
фото: Вадим Тарасов
фото: Вадим Тарасов

Львів

Атмосфера вечірнього Львова, із запахами кави і шоколаду, мелодіями скрипки і піснями вуличних музикантів, є справді незабутньою. При світлі вечірніх ліхтарів вулички із старою архітектурою набувають якогось особливого шарму таємничості. Виблискуючи вогниками на мокрій від дощу бруківці, світло вікон і вітрин малює на ній різнобарвну картину. Під вечір оживає центральна площа Ринок, з якої видніється красива вежа Замкової гори.

фото: Микола Кочерган
фото: Микола Кочерган
фото: Тарас Гіпп
фото: Тарас Гіпп
фото: Микола Кочерган
фото: Микола Кочерган

Кам`янець-Подільський

Лише заради того, щоб побачити на власні очі неймовірну вечірню панораму Кам`янець-Подільської фортеці, варто поїхати у це подільське містечко. Від минулого року, завдяки новій системі освітлення, стіни та вежі замку засяяли новими дивовижними кольорами. Це місто може похвалитися численними історико-архітектурними пам`ятками. А ще тут надзвичайно красиві старі вулички, яким вечірнє світло додає особливої таємничості. Кам`янець-Подільський – одне із найромантичніших міст України.

фото: Вейзе Максим
фото: Вейзе Максим
Фасади вулиць Кам`янця (фото Сергій Сидоров)
Фасади вулиць Кам`янця (фото Сергій Сидоров)
фото: Сергій Сидоров
фото: Сергій Сидоров

Одеса

Місто на чорноморському узбережжі, де романтичні причали морського вокзалу запрошують помилуватись заходом сонця, що розливає своє світло поміж красивих білосніжних яхт і синіх хвиль. А в Міському саду в цей час оживає розкішний фонтан під звуки класичної музики, що зачаровує перехожих. У парку Шевченка є велике колесо огляду, з якого відкриваються просто неймовірні краєвиди на море та центр міста. Великою окрасою Одеси є Приморський бульвар. Це улюблене місце для вечірніх прогулянок одеситів. Щодня з настанням сутінок всі дерева бульвару одягають яскраві шати з різнокольорових гірлянд.

odessa

фото: Бершадський Юрій
фото: Бершадський Юрій
Нічні ліхтарі Одеси (фото Наталія Панкова)
Нічні ліхтарі Одеси (фото Наталія Панкова)

Харків

У світлі нічних вогнів велично і урочисто ведуть неспішний літопис нашого Харкова його незмінні вартові: вулиці, площі, фонтани, театри, музеї, скульптури, пам’ятники. Велике гарне місто з красивою історією. Харків має багато парків і скверів, історія деяких налічує понад 100 років. Тут є чудовий Ботанічний сад, який влітку наповнює квітковими пахощами міське повітря. Туроператори навіть пропонують платні екскурсії вечірнім Харковом. «Місто запалює вогні» – називається один із турів. Красиві фонтани, вечірній центр міста, набережна із будиночками біля води, великі мости і старі собори… Вечірній Харків закохує у себе.

фото: Генадій Удовиченко
фото: Генадій Удовиченко
фото: Юрій Хрипун
фото: Юрій Хрипун
Привокзальна площа (фото: Зеленяк Максим)
Привокзальна площа (фото: Зеленяк Максим)

Тернопіль

Зелене місто парків, посеред якого розлилось велике красиве озеро. Тернопіль давно заслужив собі звання міста затишку, міста спокою. Набережну ставу, яка простяглась попри міський парк, прикрашають високі ліхтарі та лавочки для вечірніх побачень. Найромантичніше місце Тернополя – Острівець Кохання, звідки відкривається неймовірний краєвид на захід сонця, що червоним диском потопає у хвилях. Нічні вогні святково виблискують у воді, відбиваючи силует міста, ніби у дзеркалі. Центральні вулиці Тернополя – прекрасні у вечірню пору. Акуратні, заквітчані клумбами поміж кольорових доріжок. Їх затишок не порушують пісні вуличних музикантів, що розважають перехожих піснями до пізньої ночі.

фото: DmitroV
фото: DmitroV

Тернопіль

Київ

“І в тихий час, як западає ніч, поважно гомонять старі каштани, і в небо зносять міріади свіч”. Так оспівує вечірній Київ поет Микола Зеров. Саме в цю пору столиця особливо прекрасна. Коли стихає метушня і поспіх, сповільнюється рух і місто поринає в обійми ночі. Ночі, повної кольорів, усмішок та краси. Тут завжди людно: он хтось танцює латину під ритми вуличних музикантів, а хтось, тримаючи за руку кохану людину, милується нічними пейзажами дивовижного міста. Вечірній Хрещатик заворожує морем неонових вогнів. А стара, вічна ріка світиться здаля красивими мостами. Золота Києво-Печерська Лавра, пам`ятники та собори, романтична Дніпровська набережна. На свій смак ви можете обрати одну зі багатьох екскурсій вечірнім Києвом: пішохідну, чи хвилями Дніпра на теплоході, історичними місцями, чи красивими парками…

фото: Рижков Сергій
фото: Рижков Сергій
Софіївська площа (фото: Олег Жарій)
Софіївська площа (фото: Олег Жарій)

Київ

Кременець

Кременець – надзвичайно вродливе волинське містечко з численними архітектурними памятками, історичними будівлями, красивими святинями. Кременець оточений сімома горами. Та найбільш відомою є легендарна гора Бона. На її вершині досі красуються руїни могутньої колись князівської фортеці. Замок оповитий багатьма легендами і моторошними таємницями, тому не радимо відвідувати гору у вечірній час. Краще, прогулюючись затишними вуличками міста, милуватись величною красою її силуету, що тане у сутінках. У Кременці ви не знайдете розкішних ресторанів, та значно цікавіше посидіти із чашкою ароматної кави у невеличкому гостинному кафе, відпочиваючи після незабутньої мандрівки містом з особливим, неповторним шармом.

фото: av4
фото: av4
фото: Галина Вокальчук
фото: Галина Вокальчук
фото: Денис Чабан
фото: Денис Чабан

Дніпропетровськ

Це місто може похвалитися найдовшою у Європі набережною. Простягнувшись вздовж центру міста, вона віддавна залишається улюбленим місцем для романтичних прогулянок. Ввечері, коли вогні міста чарівно віддзеркалюються у воді, тут особливо гарно. У місті багато фонтанів та красивих бульварів, повз які мчать трамваї, розчиняючи свої силуети у густій темряві вечора. Велике місто живе своїм яскравим життям.

фото: Віталій Даценко
фото: Віталій Даценко
фото: Віталій Даценко
фото: Віталій Даценко

Чернівці

“Чернівці – це місто, де недільний день починався з Шуберта, а закінчувався дуеллю. Це місто – на півдорозі між Києвом і Бухарестом, між Краковом і Одесою – було негласною столицею Європи, де співали кращі сопрано, а кучери фіакрів сперечалися про Карла Крауса, де тротуари підмітали букетами троянд і де книгарень було більше, ніж кав’ярень…” – так писав про Чернівці автрійський журналіст Георг Гайнцен. Це місто недарма називають маленьким Віднем. Якщо колись вам пощастить побувати тут ввечері – ви запам`ятаєте його як одне з найкрасивіших. Центральна, Театральна та Турецька міські площі, прикрашені клумбами, фонтанами, ліхтарями, виблискують дивовижними вогнями на тлі темно-синього небесного оксамиту.

Чернівці

Турецька площа (фото: Олег Костантинюк)
Турецька площа (фото: Олег Костантинюк)

Чернівці

автор Надія Понятишин спеціально для vsviti.com.ua



• не пропусти