7 речей, які потрібно зробити, побувавши у Празі

1691

Прага – старовинне місто з багатою історією. Тут багато туристів і багато туристичних місць, аж очі розбігаються. Хочеться відвідати всі і подивитися якомога більше, але як встигнути охопити максимальну кількість пам’яток, якщо час обмежений відпусткою?

1. Відвідати Костніцу в Седліце. Це церква в Чехії, інтер’єр якої зроблений повністю з кісток. Зовні це ні чим не примітний будинок, але всередині мурашки біжать шкірою. Лампи, картини, вази – все зроблено з людських кісток і черепів. Кожна деталь оброблена і вибілена вручну монахами костелу. Щоб побувати у Костніце, потрібно буде доїхати на автобусі до Кутна-Гори. Сама по собі місцевість дуже красива і занесена до скарбів ЮНЕСКО.

2. З’їсти трдельник. Це їхні фірмові трубочки з листкового тіста. Продавці наповнюють їх на вибір – морозивом, шоколадом, фруктами і чим завгодно. Але той самий, який вартий уваги – це звичайний трдельник із шоколадом. Про зайві калорії турбуватися не варто, гуляти Прагою доведеться багато.

3. Сфотографуватися під Карловим мостом. Саме «під», а не «на». Адже на самому мості туристів дуже багато – не важливо, який це день тижня, пора року або доби. А от під мостом дуже красиво і там побачите тільки лебедів. Птахи досить доброзичливі і вже підгодовані гостями столиці, отже без побоювання будуть пригощатися булкою і позувати для фото.

4. Подивитися на місто з верхнього вікна Собору Святого Віта. Це якраз той самий замок, який всі уявляють, коли думають про Прагу. Йти туди краще якомога раніше вранці, щоб не зіткнутися з тисячею туристів, які щодня відвідують собор. Не важливо, на скільки днів буде розраховане відвідування Праги, цей пункт обов’язково повинен бути у програмі. Тим більше, щоб дістатися до собору, потрібно пройти по старій Празі з її чарівними стародавніми вуличками.

5. Випити кави на Золотій вуличці. Вважається, що тут жили і працювали алхіміки. Зараз вуличка обросла тисячами легенд, більшість з яких придумані, щоб заманити більше туристів. У будь-якому випадку, тут, як мінімум жив Кафка, отже перейнятися духом старої Праги на найвідомішій вулиці Праги зайвим не буде. Вхід сюди платний, але тільки у денні години. Увечері, після шостої, можна прогулятися абсолютно безкоштовно.

6. Дочекатися потяга з пивом. У Празі багато приголомшливих ресторанів, але є один, який виділяється своєю цікавою подачею. Справа в тому, що напої та їжу розвозить по столиках потяг. Залізниця проходить через всі столики, а потяг зупиняється біля гостей, пропонуючи забрати замовлене. Головне – поспішити, інакше пиво може виїхати на сусідній стіл.

7. Провести день у празькому зоопарку. Це один з найбільших зоопарків у Європі. Він настільки великий, що в ньому є де розігнатися слонам. Примітно, що тварини празького зоопарку не утримуються у клітках. Вони відокремлені від гостей рельєфом місцевості і створюється враження, що відвідувачі просто прогулюються серед левів, жирафів і вовків. Зоопарк дійсно величезний, тому варто виділити як мінімум півдня на його відвідування.

Порада – щоб знайомство з Прагою було приємним, відправлятися сюди краще у зручному взутті. Міські старовинні вулички розташовують до довгих і приємним прогулянок.



• не пропусти