25 найбільш божевільних святкувань з усього світу

490

Від скидання лосиних фекалій з вертольотів до кидання кіз з башт, ми представляємо вашій увазі двадцять п’ять найбільш божевільних святкувань з усього світу:

25. Фестиваль Каскаморрас (Cascamorras) – Баса (Baza), Іспанія

6 вересня місцеві жителі повністю покривають себе мастилом, щоб відтворити крадіжку статуї, яка відбулася 500 років тому.

24. Ап Хеллі Аа (Up Helly Aa) – Леруік (Lerwick), Шотландія

Родзинкою цього сучасного святкування вікінгів є спалювання галер вікінгів у натуральну величину.

23. Ла Томатіна (La Tomatina) – Буньйоль (Buñol), Іспанія

Це свято не прив’язане до якихось давніх значущих традицій. Тим не менш, протягом останніх декількох десятиліть в останню середу кожного серпня це невелике іспанське містечко стає місцем проведення найбільшого томатного бою на Землі.

22. Куперсхілдська сирна гонка (Cooper Hill’s Cheese Rolling Festival) – Глостер (Gloucester), Англія

Щороку сотні людей скочуються з цього англійського пагорба в гонитві за головкою сиру. Учасники часто отримують травми в процесі.

21. Енсьєрро (Running of the Bulls) – Памплона (Pamplona), Іспанія

Хоча ви, швидше за все, вже знаєте, що це таке, будь-який список божевільних святкувань буде не повним без включення до нього святкування, під час якого бики женуться за людьми по вузьких вулицях.

20. Фестиваль води Сонгкран (Songkran Water Festival) – Чіангмай (Chiang Mai), Таїланд

Щороку з 13 по 15 квітня в Таїланді проводиться найбільший водний бій у світі.

19. Фестиваль бруду в Поренні (Boryeong Mud Festival) – Порьону, Південна Корея

Корея добре відома божевільними святами і фестиваль бруду не є винятком.

18. Фестиваль з кидання дохлих щурів (Batalla de la Rata Muerta) – Ель Пуч (El Puig), Іспанія

Як ви, напевно, можете здогадатися з назви, під час свята Сан-Педро Ноласько (San Pedro Nolasco) жителі кидаються один в одного мертвими щурами.

17. Вогненні кулі (Las Bolas de Fuego) – Неяпа (Nejapa), Сальвадор

На честь людей, які пережили виверження вулкана, щороку жителі цього невеликого міста збираються і кидаються один в одного еквівалентом коктейлю Молотова.

16. Пірнання Биків (Bull Diving) – Іспанія

Ця подія, по суті, схоже на енсьєрро, за винятком того, що в ході цього святкування учасники повинні змусити бика пірнути у воду слідом за ними. Пливіть швидко!

15. Свято ліхтарів (Метання розплавленого заліза) (Lantern Festival (Molten-Iron-Throwing)) – Нуанкуан (Nuanquan), Китай

Щороку, на початку осені, місцеві жителів шпурляють розплавлене залізо в холодну стіну. Само собою зрозуміло, ефект виходить просто вражаючим.

14. Холі (Holi) – Індія

Щовесни в Індії люди святкують те, що відомо як фестиваль фарб, кидаючись один в одного всіма видами фарб. На жаль, іноді отруйні барвники також потрапляють в суміш, і щороку деяких людей доводиться госпіталізувати.

13. Фестиваль Святого Вінсента (також відомий як скидання кози з вікна) (The Festival of St Vincent) – Манганесес-де-ла-Польвороса (Manganeses de la Polvorosa), Іспанія

Раз на рік місцеві жителі оточують козу і скидають її з вершини дзвіниці. Сільські жителі, які стоять внизу, розтягують ковдру, щоб її зловити. Історики не зовсім впевнені, що послужило початком цієї традиції.

12. Ентройдо (Entroido) – Іспанія

Ще одне безглузде свято з Іспанії. Фестиваль завершується тим, що місцеві жителі кидають один в одного глинистими кульками, наповнені живими мурахами.

11. Готмар Мела (Gotmar Mela) – Індія

Щороку жителі цієї невеликої області центральній Індії грають у широкомасштабну гру по захопленню прапора, кидаючи один в одного каміння. Як ви вже здогадалися, учасники отримують серйозні травми.

10. Сува Омбасіра (Suwa Onbashira) – Японія

Раз на шість років в лісах Японії, щоб розмістити великі колоди навколо святині, люди тягнуть ці колоди з лісу вниз по дуже крутих пагорбах до святині, яка, як ви бачите, досить моторошна.

9. Такеучі (Takeuchi) – Японія

Назва цього фестивалю, що проводиться в Японії, буквально перекладається як «бамбукова битва», що, мабуть, є кращим способом її опису.

8. Сан-Хуан-де-ла-Вега (San Juan de la Vega) – Мексика

Щороку в лютому жителі збираються і вдаряють об землю кувалдами з вибуховими наконечниками. Травми гарантовані.

7. Фестиваль Манаса Деві (Manasa Devi Festival) – Індія

Один раз на рік в невеликий індійському селі люди збираються разом, намазуються травами, і дозволяють купі кобр їх вкусити.

6. Агні-Келі (Agni Keli) – Індія

Ця подія схоже на те, що святкується в Сальвадорі. Мабуть, гра в вишибали з вогнем є відносно популярним міжнародним способом проведення часу.

5. Танець ножиць (La Danza de las Tijeras) – Перу

Щороку в Перу місцеві жителі танцюють годинами, попутно проколюючи свою шкіру всім, що вони можуть знайти і що є досить гострим.

4. Фестиваль «Мавпячий буфет» (Monkey Buffet Festival) – Таїланд

Кожного листопада жителі влаштовують бенкет для місцевих мавп. Однак по всій видимості це всього лише рекламний трюк.

3. Фестиваль риболовлі в Аргунгу (Argungu Fishing Festival) – Нігерія

Щороку в місті Аргунгу, Нігерія всі місцеві чоловіки змагаються, щоб з’ясувати, хто з них зможе витягнути найбільшу рибу з річки голими руками. Божевілля забезпечено.

2. Фестиваль лосиного посліду (Moose Dropping Festival) – Аляска

В рамках вшанування офіційної тварини держави, маленьке містечко на Алясці Талкітна (Talkeetna) проводить щорічний фестиваль, основним моментом якого є обстріл мішеней з повітряних куль лосиними фекаліями.

1. Метання дітей (Baby Tossing) – Індія

Раз на рік матері з міста Солапур (Sholapur), Індія скидають своїх новонароджених дітей з виступів висотою в 15 метрів, яких ловлять жителі, які стоять внизу. Традиція проводиться матерями для забезпечення “удачі” своїм дітям.