Найпотужніший MacBook. Apple несподівано представила ноутбуки MacBook Pro з восьмиядерними процесорами

    75

    Клавіатуру черговий раз обновили.

    Компанія Apple несподівано буквально тільки що взяла і представила новий ноутбук MacBook Pro. Точніше сказати, оновлений, оскільки мова не про нову модель, а про нову модифікацію.

    Нова версія першої в історії лінійки MacBook отримала восьмиядерний процесор. Apple, як завжди, не називає і не вказує конкретної моделі. На сайті написано, що це Intel Core i9 з частотами 2,3-4,8 ГГц або Core i9 з частотами 2,4-5,0 ГГц. Судячи з параметрів, в першому випадку це Core i9-9880H, а в другому – Core i9-9980HK.

    Ці процесори доступні в конфігураторі для 15-дюймового MacBook Pro. Такий ноутбук також може оснащуватися накопичувачем об’ємом від 256 ГБ до 4 ТБ, а також 16 або 32 ГБ оперативної пам’яті. Графічна підсистема не змінилася: це все ще або Radeon Pro 555X / 560X, або Pro Vega 16 / Pro Vega 20.

    Сама Apple стверджує, що нова версія (яка саме, не уточнюється) забезпечує приріст продуктивності на 40% щодо модифікацій з шестиядерних CPU, а щодо версій з чотирьохядерними нова швидша вдвічі. Крім того, сторонні джерела стверджують, що Apple черговий раз трохи змінила клавіатуру, що має зменшити кількість виникаючих з нею проблем. Зокрема, був змінений матеріал механізму «метелик».

    Мінімальна ціна оновленого MacBook Pro з 15-дюймовим екраном – 2700 доларів. У максимальній конфігурації ноутбук Apple тепер коштує 6550 доларів.