Собаки відмінно розуміють людську мову – вчені

    1236

    Вчені в американському університеті проводили дослідження на тему сприйнятливості собак до людської мови. Вони підтвердили, що тварини чудово розуміють промову свого господаря.

    Дресирування собак – важливий фактор в повсякденному житті не лише для їх власників, а й для людей навколо. Щоб собака виросла слухняною і розуміла команди, обов’язково потрібно займатися її розвитком.

    Так, американські вчені з університету Еморі, які проводили дослідження на 12 різних породах собак довели, що тварини прекрасно сприймають людську мову, особливо, коли поєднують її з будь-якими предметами. Тварин тренували розрізняти дві іграшки несхожих текстур: жорстку і м’яку. Для отримання заохочення головною умовою для вихованця було принести потрібну іграшку. Під час експерименту для дослідження роботи мозку, собаки знаходилися в апараті фМРТ. Спочатку їх власники повторювали вже відомі тваринам слова, а після вимовляли абсолютно нові для них поняття. Мозок собак активно реагував на незнайомі для них слова, і був спокійний, коли говорили звичні для них речі. Це показує, що вихованці відмінно сприймають знайому їм мову людини. Особливо, коли мова підкріплена візуальними об’єктами.