Названі продукти, які руйнують печінку людини

    291

    Експертами були названі продукти, що негативно впливають на печінку.

    Цей орган, який є потужним фільтром для всього організму, вразливий до продуктів, які людина вважає корисними.

    Отже, печінка не любить такі продукти:

    * Вершкове масло, сало, жирне м’ясо;

    * Баранина, м’ясо качки і гуски;

    * Шоколад, печиво, торти, солодке здобне тісто;

    * Наваристі бульйони на м’ясі, курці, грибах.

    Небезпека для печінки представляють овочі та зелень, які відрізняються різкістю смаку: редька, часник, редиска, кінза, черемша.

    Чи не до вподоби їй і кислі продукти начебто щавлю, ківі, журавлини і так далі.

    Всім відомо, що печінка сильно страждає при вживанні алкогольних напоїв. Особливо руйнівна дія на неї надає міцний алкоголь: горілка, віскі, коньяк, бренді, текіла, самогон. До найбільш прийнятним для печінки алкогольних напоїв експерти віднесли темне пиво і червоне сухе вино і то в невеликих кількостях.

    Обмеження стосуються також різноманітних копченостей, консервів, солінь, соусів начебто кетчупу, хрону, гірчиці.