Експертами були названі продукти, що негативно впливають на печінку.
Цей орган, який є потужним фільтром для всього організму, вразливий до продуктів, які людина вважає корисними.
Отже, печінка не любить такі продукти:
* Вершкове масло, сало, жирне м’ясо;
* Баранина, м’ясо качки і гуски;
* Шоколад, печиво, торти, солодке здобне тісто;
* Наваристі бульйони на м’ясі, курці, грибах.
Небезпека для печінки представляють овочі та зелень, які відрізняються різкістю смаку: редька, часник, редиска, кінза, черемша.
Чи не до вподоби їй і кислі продукти начебто щавлю, ківі, журавлини і так далі.
Всім відомо, що печінка сильно страждає при вживанні алкогольних напоїв. Особливо руйнівна дія на неї надає міцний алкоголь: горілка, віскі, коньяк, бренді, текіла, самогон. До найбільш прийнятним для печінки алкогольних напоїв експерти віднесли темне пиво і червоне сухе вино і то в невеликих кількостях.
Обмеження стосуються також різноманітних копченостей, консервів, солінь, соусів начебто кетчупу, хрону, гірчиці.