Український кулінар, телеведуча, переможниця популярного шоу “МастерШеф” на СТБ Асмік Гаспарян поділилася унікальним авторським рецептом страви кавказької кухні (щоб подивитися відео, доскрольте новину до кінця).
Асмік розповіла, як приготувати баранину в горіховій скоринці, яка стане відмінним пригощанням для гостей. Докладним рецептом кухар поділилася з виданням OBOZREVATEL.
“Баранина, запечена в горіховій скоринці – страва, смак якої розкривається поступово. Ненав’язливі нотки прянощів, горіховий присмак і свіжа зелень в поєднанні з соковитим м’ясом створюють неймовірну кулінарну композицію”, – зазначила кулінар.
СКЛАДОВІ:
- Бараняча лопатка (без кістки) – 900 г
- Натуральний йогурт – 750 мл
- Волоські горіхи (смажені) – 160 г
- Арахіс (смажений) – 100 г
- Мигдаль (смажений) – 40 г
- Кешью (смажений) – 40 г
- Лимон – 2 шт.
- Цибуля – 2 шт.
- Перець чилі – 1 шт.
- Олія -120 мл
- Імбир (корінь) – 5 см
- М’ята – 5 гілочок
- Кінза – 5 гілочок
- Часник – 5 зубчиків
- Сіль – 7 г
- Цукор – 8 г
- Гвоздика – 3 шт.
- Кориця – 1 паличка
- Кардамон – 2 шт.
- Чорний перець горошком – 5 шт.
- Вода – 20 мл.
Покроковий рецепт приготування:
Приготуйте маринад: обсмажте на олії подрібнену цибулю і пропущений через прес часник. Додайте слайси перцю чилі, тертий корінь імбиру, горошини чорного перцю, паличку кориці, бутони гвоздики і зерна кардамону. Перемішайте, готуйте 3 хвилини.
Натуральний йогурт з’єднайте з лимонним соком, додайте сіль і смажену суміш. Перемішайте, одну склянку маринаду відкладіть.
Зріжте з баранячої лопатки зайвий жир і сполучну тканину, покладіть м’ясо в миску з маринадом, накрийте плівкою і залиште маринуватися в холодильнику на 4-6 години. Потім просушіть м’ясо, викладіть на пергамент і накрийте фольгою. Запікайте 1,5 години в духовці, розігрітій до 190⁰С.
Підготуйте горіхову суміш: подрібніть у крихту обсмажені волоські горіхи, арахіс, мигдаль і кешью. Додайте горіхову крихту в маринад і перемішайте. Викладіть суміш на запечене м’ясо. Не накриваючи, відправте м’ясо в духовку ще на 30 хвилин. Після приготування накрийте фольгою і дайте постояти 10 хвилин.
Приготуйте соус: в листочки м’яти і кінзи додайте холодну воду, масло, часник, лимонний сік, цукор і сіль. Перебити до однорідності. Подавайте м’ясо з соусом.