Терористи пустили в хід заборонену зброю: сили АТО зазнали втрат на Донбасі

    357

    Двоє українських військовослужбовців були поранені, ще один отримав бойову травму в зоні проведення антитерористичної операції на Донбасі в середу, 22 листопада.

    Про це на своїй сторінці в Facebook повідомив прес-центр штабу АТО.

    “За минулу добу російсько-окупаційні війська продовжували порушувати режим тиші і вели прицільні обстріли позицій Збройних Сил України, зокрема і зі зброї, яку заборонено Мінськими домовленостями”, – йдеться в звіті.

    Так, на луганському напрямку терористи зі 120-мм мінометів вели вогонь по оборонних укріпленнях українських захисників біля Троїцького.

    “Вечірньої пори були обстріляні опорні пункти сил АТО біля Катеринівки, Новоалександрівки і Лобачова. Із застосуванням озброєння БМП і великокаліберних кулеметів проросійські бойовики порушували перемир’я в передмісті Попасної. Зі стрілецької зброї турбували наших захисників поблизу Луганського”, – повідомили військові.

    На донецькому напрямку бойовики вели мінометний вогонь у районі Павлополя, а на підступах до Авдіївки та Кам’янки незаконні збройні формування обстрілювали оборонні укріплення ЗСУ з гранатометів і легкого піхотного озброєння.

    “Всього за минулу добу по всій лінії зіткнення противник зробив 12 прицільних обстрілів наших позицій. У відповідь українські військовослужбовці дев’ять разів придушували вогневу активність окупанта зі зброї, яку не заборонено Мінськими домовленостями. У результаті ворожих обстрілів два військовослужбовці сил АТО поранені, ще один отримав бойову травму”, – підсумували в штабі спецоперації.