Краще, ніж у французів: в Україні формують елітний іноземний легіон

    210

    В Україні формують елітний іноземний легіон у дусі французького.

    Про це передає ТСН.

    В інтернаціональний підрозділ перетворюється знаменитий добровольчий “Грузинський легіон”, учасники якого воюють на передових позиціях у зоні АТО на Донбасі. У ньому вже з’явилися австралієць, американець, німець, а недавно прийшов служити казах.

    Хлопця з роскосими очима побратими тут називають Едиком або позивним “Самурай”. Справжнє його ім’я Едиге, він з Астани, вже кілька місяців офіційно служить у Збройних Силах України. Казах каже, що давно хотів побувати на війні, а тим більше з росіянами, які вже придивляються до казахської землі.

    “Це ж політики деякі говорили, що північний Казахстан – це російська земля. Але не вийде в них нічого! І тут не вийде”, – упевнений Едиге.

    Командир Зураб не приховує, що йому приємно, що іноземці йдуть служити саме в грузинський підрозділ. Він вірить, що з часом його легіон стане елітним.

    “В українців теж буде свій легіон, як у французів, тільки кращий”, – каже військовий.

    Раніше заступник командира підрозділу Зураб розповів, що всі його підлеглі – кадрові військові. В Україні ж воюють насамперед для того, щоб віддячити українцям за те, що ті захищали грузинську землю.

    “Є документальні кадри, коли український пілот ділиться своїм останнім печивом і їжею з дітьми і жінками, біженцями. Сам три доби голодний був”, – пояснив Зураб.

    Тепер грузин любить все українське.

    “Я сало люблю, борщ, соління. І українок! І я записався в козаки”, – розповів він.