У Google пояснили, чому на картах видає Крим російським

    1362
    Досі велика кількість людей за звичкою користуються російською мовою, виставляють російські інтерфейси, а потім висувають якісь претензії до Google, – зауважив Шоломко

    Директор «Google Україна» Дмитро Шоломко в інтерв’ю «Главкому» пояснив, чому деякі люди, набираючи в пошуку слово «Крим», потім бачать його виключно з російських сайтів, які вважають його «частиною РФ».

    «Мене часто запитують: чому у мене на мапі Крим – російський? А чому в мене тільки російські сайти вилазять у пошуку? Все просто. Треба зайти в налаштування і поставити місце – «Україна», а мова – «українська». Якщо ви поставите Україну та українську мову, у вас Крим на мапах буде український», – розповів Шоломко.

    Втім, якщо поставити в налаштуваннях Росію та російську мову, «Карти Google» не обов’язково показуватиме Крим як російський, адже, зазначив директор українського офісу Google, все «трохи складніше».

    «Треба бути в Росії, мати російський інтерфейс, заходити на Google.ru, але так, там Крим буде російський. Та це питання не до мене, а до росіян. У них за законом так має бути. Альтернативи немає», – роз’яснив Шоломко.

    «До чого я про все це кажу? Не Google має казати українцям, що треба користуватися українською мовою. Досі велика кількість людей за звичкою користуються російською мовою, виставляють російські інтерфейси, а потім висувають якісь претензії до Google. Але у нас механізм дуже простий. Хочете отримувати український контент, бути частиною українського Інтернету? Ставте в налаштуваннях: Україна і українська мова», – підкреслив він.

    Як відомо, кілька років тому Google запустив голосовий пошук українською мовою. Як стверджує Шоломко, цей сервіс працює досить гарно. І саме українською мовою.

    «Ним користуються все більше й більше. За даними центральної команди маркетингу, кількість таких пошуків у нас зростає сильно, хоча їх все ще і мало. Це пов’язано з тим, що технології досить повільно адаптуються, необхідна гарна якість інтернету. А в Україні мережа поки що все ще будується», – зазначив Шоломко.