В Україні заборонили ще один російський серіал

    1116

    Держагентство з питань кіно анулювало прокатне посвідчення серіалу «Кругообіг», який телеканал «Україна» планував транслювати 31 липня.

    Про це поінформував очільник Держкіно Пилип Іллєнко, передає «Телекритика».

    «Ми сьогодні анулювали прокатне посвідчення цього серіалу. Спочатку виробник, на нашу думку, надав недостовірну інформацію щодо того, що значна частина фільму була знята в Україні. В останні кілька днів ми провели додаткову перевірку і з’ясувалося, що були подані не зовсім точні дані, тому ми анулювали прокатне посвідчення», – зазначив він.

    Іллєнко наголосив, що Держкіно покладається на ту інформацію, яку подає заявник під час отримання прокатного посвідчення:

    «Ми проводимо перевірку, та іноді можливі такі моменти, коли важко щось перевірити, тому потрібні глибші перевірки. Але це дійсно дуже важко робити, адже формально у нас немає повноважень здійснювати перевірки приватних продакшенів».

    Варто додати, що автори серіалу запевняють, що він є копродукцією Росії, України і Польщі. У лютому 2015 року ВРУ ухвалила закон, яким забороняється публічна трансляція фільмів та інших телерадіопродуктів російського виробництва, створених після 1 січня 2014 року.

    Після цього телеканал «Україна» дуже часто порушував цей закон і Держкіно забороняло  показувати серіали, які він транслював. Згідно з результатами моніторингів Нацради, «Україна» частіше за інші канали транслює заборонені російські серіали.