Відомий російський мільйонер розповів, що думає про ситуацію в Україні

    1160

    Російський підприємець, політичний емігрант, який проживає у Британії Євген Чичваркін розповів, що думає з приводу процесів, котрі відбуваються в Україні.

    “Контрреволюція перемогла. Абсолютно все змарновано, я якщо тоді це було позитивним прикладом волевиявлення народу, то зараз він перетворився на негативний, оскільки вийшло, що такі події призводять лише до погіршення ситуації. Тоді це була країна мрії, а зараз виявилося, що усі завоювання Євромайдану були продані за колосальну безцінь”, – сказав Чичваркін.

    На його думку, причиною цьому стали століття, протягом яких Україна не мала незалежності.

    “розмови навіть освічених людей зводяться до того, під кого “лягти” – Польща, Росія, ЄС… Нема розуміння незалежності, як саме власного шляху. Нема такої самосвідомості, як у грузин чи вірмен. Історично Україна завжди була донором еліт для зарубіжних країн. Це основна проблема”, – говорить він.

    Чичваркін також зазначив, що у суспільстві залишається любов до всього радянського. “Наприклад, кримчани віддали перевагу жорстким російським бандитам, замість млявих українських корупціонерів. Але вони все ж таки звикли жити при Україні, звикли, що можна вийти на мітинг і чогось вимагати”, – говорить бізнесмен. При цьому, на його думку, якщо б у Криму провели справжній референдум, з варіантом незалежності півострова, більшість населення вибрали б саме його.

    Євген Чичваркін — російський підприємець, мільйонер, співзасновник та колишній співвласник мережі салонів стільникового зв’язку «Євросєть», деякий час лідер московського відділення опозиційної російської партії «Союз правих сил», політичний емігрант, з кінця 2008 року проживає у Великій Британії, де заснував винний магазин Hedonism Wines.

    По російській версії журналу «Форбс» він є одним із неайнезвичайніших російських бізнесменів.