“Не всі завзяті пацани-захисники”: “кіборг” вказав на особливі 80% бійців АТО

    158

    Вісімдесят відсотків бійців, які повернулися з АТО, – ті люди, які після повернення з Донбасу вважають, що держава їм щось винна.

    Таку думку в інтерв’ю ONLINE.UA висловив учасник боїв за Донецький аеропорт Євген “Жора” Турчак, який після повернення з війни створив і очолив Спілку ветеранів АТО Деснянського району міста Києва.

    За його словами, серед атошників, як і серед школярів та й у суспільстві загалом, працює співвідношення 80:20.

    “Кіборг” Євген “Жора” Турчак

    “80% атошників – це люди, яким однаково. Вони вважають, що вже віддали свій борг державі. Не батьківщині, а саме державі. І тепер держава винна їм. Теоретично вона їм таки винна”, – зазначив Турчак.

    На думку “кіборга”, держава виділяє пільги бійцям АТО, але у більшості випадків вони “не доходять до кінцевого споживача”.

    “Насправді держава дає багато чого. Але воно все крадеться. Або менеджери так його розподіляють, що воно врешті-решт не доходить до низів, до кінцевого споживача, якщо можна так сказати. Оці 80% кажуть: дай. От дай – і все. Якщо не дав – ти поганий. Якщо ти голова спілки – ти мусиш дати…” – обурився Турчак.

    Він розповів, що деякі бійці, яким, наприклад, надали землю, скаржаться, що до неї далеко добиратися.

    “Коли крайні збори були, мені почали претензії висловлювати, що земля, бачиш, далеко! 70 км від Києва – це далеко земля. “У самого, мабуть, кілометрів за десять від Києва ділянка”… Кажу: та в мене взагалі немає, дістали! Я знав, що мені будуть ставити ці питання – тому собі взагалі ділянку не брав! Бери, що є, бо взагалі нічого скоро не буде. А 70 км – це не так і далеко. Особливо, якщо врахувати, що Київ розширюється. Бери – хоч щось дітям лишиш!.. “Нє, давай щось краще”. Ну то беріть – і самі собі робіть! Тому атошники – далеко не всі завзяті пацани-захисники. 80% – це купка людей, які виступають за те, щоб їм дали землю, квартири, ще щось…” – висловився “кіборг”.

    За його словами, інші, 20%, – ті люди, які відвоювали, повернулися і розуміють, що тут треба воювати далі. Бо сепаратистів ще чимало.