“Океан Ельзи” долучився до флешмобу зі звільнення Козловського

    200

    Відомий український гурт “Океан Ельзи” і особисто його лідер Святослав Вакарчук долучилися до флешмобу по звільненню з полону “ДНР” відомого українського вченого Ігоря Козловського.

    Про це йдеться на офіційній сторінці гурту “Океан Ельзи” у Facebook.

    “Відомий український релігієзнавець Ігор Козловський (63 роки) перебуває у полоні в бойовиків понад рік. Його затримали в січні 2016-го в Донецьку. Козловський – один з найбільш авторитетних науковців, який налагоджував діалог між християнами, мусульманами і представниками інших релігій”, – йдеться в повідомленні.

    Також у дописі зазначається, що українська сторона на переговорах у Мінську постійно порушує питання про звільнення науковця. За словами Ірини Геращенко – представниці України в гуманітарній підгрупі на Мінських переговорах, – бойовики не хочуть включати 63-х річного Козловського до списку на обмін заручниками.

    Вони не висувають відкритих звинувачень, проте, за словами Геращенко, закидають йому незаконне зберігання зброї, а також «шпигунство». Козловський залишався у Донецьку, аби доглядати хворого напівпаралізованого сина.