Кремль відмовився від пишного святкування анексії Криму – ЗМІ

    436

    Традиційний мітинг-концерт в центрі Москви з нагоди “тріумфальної” окупації Криму Росією цього року може і не відбутися.

    Про це пише телеканал “Дождь” з посиланням на кремлівського чиновника, близького до мерії Москви, і співрозмовника, близького до керівництва Держдуми.

    “Адміністрація президента вирішила відмовитися від сформованого з 2014 року формату святкування “дня приєднання” Криму до Росії”, – йдеться в матеріалі.

    Святкування проходило 18 березня – в цей день президентом РФ Володимиром Путіним був підписаний “договір про прийняття півострова до складу Росії” (а просто кажучи – його анексії), і тоді ж на Красній площі пройшов мітинг-концерт за участю популярних співаків і політиків. Його “освятив” своєю присутністю також сам російський лідер. Цей формат повторювали і в наступні два роки.

    “Цього року вирішено, що такий формат застарів – не можна весь час повторювати одне й те саме”, – сказав “Дождю” кремлівський чиновник.

    Він визнав, що на мітинги такого масштабу доводилося зганяти бюджетників, що створювало враження зайвої “заорганізованості”. Та й те, що через мітинг доводилося перекривати центр столиці, заважало іншим москвичам.

    Крім того, співрозмовник телеканалу, близький до думського керівництва, каже, що формат святкування вирішила змінити нова команда внутрішньополітичного блоку Кремля – з осені його курирує перший заступник голови адміністрації президента Сергій Кирієнко замість В’ячеслава Володіна, який перейшов на місце спікера Держдуми.

    Як відомо, Росія окупувала Крим на початку 2014 року.