Жадан розповів, як влада маніпулює українцями

    803

    Мовне питання в Україні стало основним важелем впливу на суспільство, але реформаторської мети у нього немає. Відповідну думку висловив письменник, громадський активіст Сергій Жадан.

    Про це повідомляє “Новое время”.

    За його словами, на території нашої держави розпочалася справжня популістська боротьба, котра спрямована не на підтримку української мови, а проти російської.

    Письменник вважає, що таким чином влада створює штучну “заміну понять”, яка нічим хорошим не закінчиться. Тепер російськомовне населення хочуть перетворити буквально на вигнанців.

    На думку Жадана, подібна ситуація має досить парадоксальний вигляд, адже нелогічно боротися проти тих людей, котрі захищають країну на передовій. Серед них не тільки бійці АТО, а й волонтери, котрі допомагають силам ЗСУ. Врешті вони опинилися між двох вогнів, що змушує постійно відстоювати свою позицію та у буквальному сенсі виправдовуватися.

    Крім того, питання мови стало виграшним для провладних структур, котрі намагаються за допомогою нього маніпулювати суспільною думкою. Таке “перепрограмування” людей використовується задля того, щоб нівелювати промахи, які допускають політики.

    Жадан додав, що за рахунок цього можна дуже легко змусити українців закрити очі на те, як українська валюта втрачає свою вартість на ринку, як ростуть комунальні платежі та що стоїть насправді за підвищенням мінімального доходу.

    “Всі розмірковують тільки про одне – чи будуть у нас мовні інспектори”, – підсумував він.