Український розвідник розповів, скільки років потрібно для повної перемоги на Донбасі

    210

    Колишній розвідник, який служив в зоні АТО, волонтер-інструктор Олег Бондаренко з позивним Птах вважає, що для повної перемоги України у війні на Донбасі знадобиться 5-10 років роботи.

    Таку думку він висловив в інтерв’ю на ONLINE.UA.

    Бондаренко поставив під сумнів твердження про те, що в разі відновлення контролю України над кордоном з Росією на Донбасі завершення бойових дій стало б питанням лічених днів. “Ми б отримали у себе тут Придністров’я. Тому що дуже багато схронів, дуже багато зброї закопано. За найскромнішими підрахунками, це п’ять, а то й десять років контрбандитської роботи. А куди подінуться всі ті, які проти нас воювали? Ось, припустимо, заходимо ми в місто Донецьк. Там всі без зброї, всі на нас дивляться такими очима…”, — сказав він і додав, що не вірить в те, що в Донецьку всі поголовно чекають приходу українських військовослужбовців.

    “Для мене будь-який представник чоловічої статі там, починаючи з 12 років — потенційний вбивця. Це той, хто хоче мене вбити. У мене буде тільки така реакція. Я не зможу по-іншому на них дивитися. Не зможу! Більш того, там є сім’ї. Вони там живуть, тато ідейний з мамою, наприклад, або мама ідейна, або хто-небудь з родичів пішов воювати проти злісних “укрів” — і “укри” їх з’їли живцем… Все. Це дитині в голову вбили. Дитині зараз, наприклад, вісім років. Хлопчик. Він затаїв образу, злість і ненависть. До кого? Природно, до “укрів”. І тут “укри” прийшли на його землю. Що він буде думати? Деякі з них будуть відразу кидатися з гранатами на нас. Умовно кажучи. А деякі затамувавши, ті, хто трошки розумніше. Він подорослішає. Він буде знати, що у нього є схрон. Він періодично буде поливати цю клумбу маслом. Але рано чи пізно він цю клумбу викопає — і піде мститися за тата”, — розповів Птах.

    Читайте також: Якщо в полон на Донбасі потрапляють снайпери або десантники, їх знищують на місці — український розвідник

    “І, таким чином, наші діти зіткнуться з тими дітьми. І я не впевнений, що не буде нової війни. Вона цілком реальна, на якісно новому рівні. Але це буде війна, швидше за все, напівпартизанська, спрямована на точкове знищення, — продовжив учасник АТО. Також він висловив думку, що ідея про знищення всіх проросійськи налаштованих на Донбасі — утопія. — Тому що ті, хто хотів виїхати — ті вже виїхали, за великим рахунком. Ті, хто проукраїнські — їх відразу буде видно. У цих людей в очах зовсім інше. У них — чесне в очах. Вони будуть тужливі, але задоволені, щасливі. В їхніх очах буде така туга, типу ось, нарешті ви прийшли. Це читається дуже швидко по людях”.

    “А ось просто дивляться на тебе очі, очі не відкриваються, глухі такі — це і є те, з чим ми зіткнемося надалі. І це надовго”, — резюмував колишній розвідник Бондаренко.