Nokia показала графік оновлення до Android 11: нову ОС отримають не всі смартфони

    144

    Виробник опублікував список смартфонів, які отримають оновлення до операційної системи Android 11

    Коли компанія HMD Global взяла на себе відповідальність випускати смартфони марки Nokia, керівництво пообіцяло відданим фанатам бренду не тільки адекватні ціни, а й, що навіть більш важливо, постійні оновлення програмного забезпечення. Представники компанії заявили, що планують використовувати стандартний Android без будь-яких доповнень і надбудов, а оновлення і патчі безпеки виходитимуть настільки часто, наскільки це взагалі можливо. І з цим справді не було проблем — оновлення і патчі виходили буквально кожен місяць, але тепер перед Nokia стоїть складніше завдання — оновити смартфони до Android 11. І тут у виробника можуть виникнути певні проблеми.

    У Twitter компанії Nokia недавно з’явився запис про тисячу оновлень, випущених за минулі три роки, які доводять, що компанія намагалася випускати патчі своєчасно. Відразу ж під цим записом можна було побачити зображення з графіком оновлень смартфонів компанії до операційної системи Android 11. Незабаром даний твіт був видалений, але, на щастя, він залишився на просторах інтернету в якості скріншота. Виходячи з даного графіка, в 2020 році Nokia оновить до свіжої операційної системи тільки чотири смартфони – 2.2, 5.3, 8.1 і 8.3 5G. Решта смартфонів компанії отримають оновлення на початку або в середині 2021 року.

    Останніми отримають апгрейд до Android 11 смартфони Nokia 1 Plus і Nokia 9 PureView – точної дати немає, але оновлення повинні випустити у другому кварталі 2021 року. Крім того, ті смартфони, які не потрапили на графік оновлення, на кшталт Nokia 1 і Nokia 8 Sirocco, Android 11 не отримають — вони будуть працювати на Android 10. І, звичайно, розклад виходу оновлень все ще може змінитися, адже з акаунту Nokia Mobile запис видалили, а значить, тимчасові рамки можуть відредагувати.