Нова функція WhatsApp допоможе боротися з «фейковими новинами» і дезінформацією

    103

    Розробники месенджера використовують для перевірки надісланих користувачам даних пошук Google.

    Facebook додала у свій популярний месенджер WhatsApp нову функцію, яка, за задумом розробників, дозволить боротися з дезінформацією і так званими «фейковими новинами», на які часто нарікає президент США. Функція називається «search the web», і сенс її досить простий: поруч з повідомленням, яке отримав користувач, з’являється значок лупи, після натискання на який запускається браузер з пошуком за інформацією повідомлення через систему Google. А вже на основі даних пошуковика користувач сам повинен зробити висновок, є інформація з повідомлення правдою або тієї самою «фейковою новиною».

    Таким чином WhatsApp самоусунувся від модерування і поклала всю відповідальність за визначенням правдивих і неправдивих даних на самого користувача. По суті, «search the web» всього лише трохи спрощує стандартну процедуру пошуку даних в мережі, причому на даний момент підтримується пошук тільки по текстовій інформації — перевірити на правдивість картинку або відео, надіслані в месенджер, не вийде.

    Функція працює в WhatsApp на Android, iOS і в web-додатку в Бразилії, Італії, Ірландії, Мексиці, Іспанії, Великобританії і США. Поки незрозуміло, коли вони стануть доступними всім користувачам месенджера, але можна думати, що це станеться до виборів США. Раніше WhatsApp вже звинувачували в розсилці дезінформації, тому в компанії за рахунок впровадження функцій, подібних «search the web», хочуть захистити себе від подібного роду нападок.

    Джерело: ixbt.com