В червні онлайн-презентації уже, мабуть, не буде. Анонс Android 11 відклали

    67

    Коронавірус вийшов за межі Китаю і вніс серйозні корективи в звичний уклад життя. Серйозність ситуації змусила перейти на онлайн-трансляції презентацій, а цілий ряд виставок та форумів і зовсім були скасовані. Змушена була відмовитися від проведення щорічної конференції для розробників Google I/O і корпорація добра.

    Було вирішено переміститися в онлайн-простір і провести реліз Android 11 в онлайн-форматі The Beta Launch Show. Заплановане дійство було на 3 червня. Але в останній момент Google внесла корективи в ці плани. Компанія випустила заяву, в якій повідомила, що зараз не час для свят і вона прийняла рішення відкласти реліз Android 11.

    Як надовго відсунули анонс одинадцятої версії зеленого робота, сказано не було. Було лише обіцяно, що незабаром компанія «повернеться з новими подробицями про Android 11». Серед причин перенесення релізу називають останні події в Міннеаполісі, де прокотилася хвиля заворушень через смерть афроамериканця в ході його затримання поліцією.

    Очікується, що в Android 11 запропонують кілька цікавих нововведень, з яких відзначимо механізм Scoped Storage для поділу вбудованої пам’яті на кілька незалежних осередків для кожної програми, функцію бездротового налагодження Wi-Fi, оновлене меню багатозадачності, підтримку різних типів дисплеїв і тонке налаштування жестового управління.

    Вихід стабільної збірки очікується восени, коли ми зможемо оцінити новий виток еволюції Android.

    Джерело: androidpolice