Google додала темну тему для пошуку в Chrome: як включити

    186

    Функція з’явилася в експериментальних версіях браузера, але працює і в стабільному додатку. Поки тільки на Android.

    В експериментальних версіях браузера Google Chrome з’явилася тестова функція, що дозволяє активувати темну тему для пошуку Google. В даний час нововведення актуальне для мобільної версії пошуку Google і працює тільки на пристроях під управлінням операційної системи Android. Попри раннє тестування, опцію також можна використовувати в стабільному додатку Сhrome, при цьому проведення будь-яких маніпуляцій в налаштуваннях не знадобиться.

    Темна тема для пошуку Google працює спільно з інтерфейсом Android і не може використовуватися незалежно від нього. Фон веб-сторінки стає темно-сірим, а текст — світло-сірим (заголовки залишаються синього кольору). Ймовірно, в майбутньому функція буде включатися автоматично до світанку, аналогічно реалізації системного темного режиму в Android 10.

    Що потрібно зробити для активації темного пошуку в Сhrome (спосіб працює постійно):

    • завантажити Сhrome Canary або Chrome Dev;
    • відкрити сторінку експериментальних функцій Сhrome://flags;
    • знайти функцію «Show darkened search pages on Android» («Показати затемнені
    • сторінки пошуку на Android») і включити її;
    • перезапустити браузер для активації функції.

    Другий спосіб значно простіший: потрібно просто додати значення «& cs = 1» в кінці URL-адреси пошукового запиту. Варіант набагато зручніший і швидший, проте в даному випадку темна тема пошуку активна виключно на час сеансу. Але якщо активну вкладку з пошуком не закривати, то веб-сторінка залишиться темною навіть після перезапуску програми браузера.

    Ймовірно, темна тема для пошуку Google з’явиться в Сhrome протягом найближчих тижнів. Поки їй потрібні доопрацювання, оскільки функція, наприклад, ніяк не впливає на головну сторінку пошуку.