З’явився додаток Facebook Messenger для macOS і Windows

    109

    Тепер немає необхідності користуватися веб-версією месенджера, всі його можливості доступні в окремому додатку.

    Через майже 9 років після свого дебюту Facebook Messenger нарешті отримав окремий додаток для macOS і Windows , який дозволяє організувати відеочат на комп’ютері. Він надає ті ж функції, що і веб-версія Messenger, але набагато зручніше у використанні, оскільки не ховається серед безлічі відкритих вкладок в браузері.

    Компанія Facebook спочатку анонсувала десктопний додаток програми Messenger на конференції F8 у минулому році. Але, з огляду на те, що в цьому році конференція була скасована через коронавірус, його запуск відбувся досить скромно.

    Місяць тому Mac-версія месенджера була помічена у французькому Mac App Store. Тоді компанія підтвердила, що проводить публічне тестування програми на окремих ринках. Примітно, що у Messenger була Windows-версія в 2011 році, але додаток було закрито.

    До основних переваг Facebook Messenger для macOS і Windows можна віднести групові відеодзвінки на великому екрані, простоту підключення, багатозадачність, темний режим і інші особливості. Проте Messenger обмежує кількість учасників групового відеочату до 8 осіб. Для порівняння, в іншому популярному додатку Zoom число учасників може досягати 100 або навіть 500 чоловік. Це означає, що Messenger не може конкурувати з сервісами для відеоконференцій.

    У ньому також відсутні функція спільного використання екрану і можливість ділитися посиланням, яка дозволяє іншим користувачам приєднатися до виклику. Таким чином, Messenger марний для вебінарів або громадських заходів, але прекрасно підходить для простого спілкування.