Через смертельний вірус в Китаї фабрики Samsung і Foxconn закрили на карантин

    183

    Число заражених і померлих від коронавірусу в Китаї зростає в геометричній прогресії. У зв’язку зі складною епідеміологічною ситуацією уряд КНР змушений закривати на карантин цілі міста, а також припиняти виробництво на фабриках і заводах. Смертельний вірус не тільки загрожує життю і здоров’ю китайців, але і може завдати серйозного удару по її економіці Китаю.

    Серед тих, кому довелося тимчасово зупинити свої конвеєри виявилася фабрики Foxconn (збірка iPhone), Samsung і Johnson & Johnson. Попередньо виробництво зупинено на один тиждень, але якщо епідемію не вдасться приборкати, то вимушений простій може бути продовжений.

    Треба віддати належне китайським компаніям, які не залишаються осторонь від проблеми з коронавірусом і виділяють солідні суми для боротьби з ним. Так, Huawei, Vivo та Oppo перерахували по $4,3 млн кожен на рахунок федерації з профілактики та боротьби з епідеміями.

    Пожертвували на боротьбу з вірусом грошові кошти й такі компанії як Realme, TCL, Nubia і Meizu. Зі свого боку, Lenovo і Xiaomi передали безкоштовно владі партії захисних засобів і обладнання для надання невідкладної медичної допомоги.

    Свою лепту в боротьбу з небезпечним вірусом внесе і компанія Apple. Так, днями Тім Кук заявив про те, що концерн з Купертіно має намір виділити кошти для допомоги постраждалим від вірусу.

    Джерело: Gizmochina